Najnovije vesti

PREDSEDNIK AMG ALEKSANDAR RODIĆ: Istraživačko novinarstvo ispravlja društvene nepravde
Foto: Kurir

NAJUTICAJNIJI EVROPSKI MEDIJI GOSTI ADRIA MEDIA GRUPE

PREDSEDNIK AMG ALEKSANDAR RODIĆ: Istraživačko novinarstvo ispravlja društvene nepravde

Društvo

BEOGRAD - Najuticajniji evropski mediji stigli su u Srbiju kao gosti Adria Media Grupe i magazina Njuzvik Srbija.Najbolji sa najboljima razmenili su iskustva i dogovorili nastavak saradnje sa ciljem jačanja istraživačkog novinarstva. Najbolje evropske novinare iz nemačkog Špigla, španskog El Munda, italijanskog Lespresa, francuskog Mediaparta pozdravio je ispred Adria Media Grupe predsednik kompanije Aleksandar Rodić.

- Izuzetno sam ponosan na činjenicu da su novinari Njuzvik Srbija deo ovog sjajnog istraživačkog tima najrespektabilnijih listova iz Evrope. Naše učešće u Europan Investigative Cooperation je važno, jer mediji moraju biti društveni korektiv u slučajevima kada institucije nisu u stanju ili ne žele da reaguju na društvene probleme. Zato se, verujem, često i kaže da istraživačko novinarstvo predstavlja grubu skicu istorijskih dešavanja. Mislim da je ovaj susret prava prilika da se dogovori zajednički rad na istraživanju novih tema od međunarodnog značaja, rekao je Rodić i zaključio:

KURIR TV IMPRESIONIRANI SMO ADRIJA MEDIJOM: Naša kompanija oduševila vodeće evropske urednike

ALFRED VEJNCRIL, ZAMENIK UREDNIKA ŠPIGLA: Impresioniran sam ljudima, koji ovde rade

VITORIO MALAGUTI, ZAMENIK UREDNIKA LESPRESO: Srećan sam što mogu posetiti ovu veliku izdavačku kuću

PAULA GUISADO MOLINA, UREDNIK U EL MUNDU: Videli smo celu grupu, impresionirana sam

MILORAD IVANOVIĆ, GLAVNI UREDNIK NJUZVIK SRBIJA: AMG radi na tri velika istraživanja

- Smatram da je istraživačko novinarstvo vrhunac umeća, najsloženiji oblik novinarstva i znam da je vama koji se njime bavite potrebno više truda, veštine ali i spremnost na rizike. Nadam se da će u Srbiji biti više novinara istraživača, jer ta vrsta novinarstva pre svega pomaže otkrivanje informacija koje neko krije od javnosti i samim tim omogućava ispravljanje društvenih nepravdi, naglasio je predsednik Adrija Medija Grupe Rodić.

Novinari Njuzvik Srbija razmenjuju informacije i zajednički rade na istraživačkim pričama sa najuglednijim evropskim medijima. Želja da se dođe do istine i da se ona objavi i dalje će biti motiv lista Njuzvik Srbija koji je jedan od vodećih brendova Adria Medija Grupe.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...