NAJUTICAJNIJI EVROPSKI MEDIJI GOSTI ADRIA MEDIA GRUPE

PAULA GUISADO MOLINA, UREDNIK U EL MUNDU: Videli smo celu grupu, impresionirana sam

Društvo -

Najuticajniji evropski mediji stigli su u Srbiju kao gosti Adria Media Grupe i magazina Njuzvik Srbija. Najbolji sa najboljima razmenili su iskustva i dogovorili nastavak saradnje sa ciljem jačanja istraživačkog novinarstva.

- Prvi put sam u Srbiji, još je upoznajem. Drugačiji grad od onoga što sam dosad videla, ima dosta da se vidi.Videli smo celu grupu, impresionirana sam. Ima toliko izdanja, nema baš dovoljno resursa, ima i nekih problema, ali izgleda kao da radite nešto veoma važno.Posebno sam iznenađena koliko je Grupa velika, koliko različitih oblasti pokrivate, lajfstajl, Nacionalna geografija, Njuzvik Srbija, politika. Impresivno, izjavila je Paula Guisado Molina, urednik u španskom El Mundu.

Podsetimo redovni godišnji sastanak evropske istraživačke mreže EIC na kom su se okupili urednici nemačkog Špigla, belgijskog Le soara, italijanskog Lespresa, španskog El Munda, francuskog Mediaparta i ostalih vodećih medija u Evropi danas se održava u prostorijama Adria Media Grupe. Ova istraživačka mreža okuplja vodeće nezavisne evropske medije i formirana je sa ciljem da bez ikakvog uticaja sa strane i donacija , isključivo iz sopstvenih sredstava finansira istraživanje najznačajnijih priča na tlu Evrope.

PREDSEDNIK AMG ALEKSANDAR RODIĆ: Istraživačko novinarstvo ispravlja društvene nepravde

ALFRED VEJNCRIL, ZAMENIK UREDNIKA ŠPIGLA: Impresioniran sam ljudima, koji ovde rade

VITORIO MALAGUTI, ZAMENIK UREDNIKA LESPRESO: Srećan sam što mogu posetiti ovu veliku izdavačku kuću

KURIR TV IMPRESIONIRANI SMO ADRIJA MEDIJOM: Naša kompanija oduševila vodeće evropske urednike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track