NAJUTICAJNIJI EVROPSKI MEDIJI GOSTI ADRIA MEDIA GRUPE

MILORAD IVANOVIĆ, GLAVNI UREDNIK NJUZVIK SRBIJA: AMG radi na tri velika istraživanja

Društvo -

Najuticajniji evropski mediji stigli su u Srbiju kao gosti Adria Media Grupe i magazina Njuzvik Srbija. Najbolji sa najboljima razmenili su iskustva i dogovorili nastavak saradnje sa ciljem jačanja istraživačkog novinarstva.

- Njuzvik Srbija i AMG su dve godine članovi Evropske mreže za istraživačko novinarstvo, ove godine smo domaćini godišnjeg sastanka. U Beograd je došlo 30 vodećih urednika i novinara iz listova iz Nemačke, Francuske, Belgije, Holandije, Danske, Italije i Španije. Dogovaramo teme koje ćemo obrađivati u narednih godinu dana, to će biti teme koje su u proteko vreme obeležile novinarstvo u Evropi. Ključno je da na ovaj način pokazujemo da jedna mala redakcija kao što je Njuzvik Srbija i jedna srpska izdavačka kuća kao što je AMG mogu da zadovolje visoke standarde koje postavljaju evropski mediji poput Špigla, El Munda, L soara, to govori kada hoćemo možemo da idemo u pravom smeru.

AMG je jedan od vodećih članova organizacije, trenutno radimo na tri velika istraživanja koja će biti objavljena u maju, junu i oktobru. Ne mogu, na žalost, da vam kažem o čemu se radi, ali čitaoci Njuzvika i Kurira će biti u mogućnosti da to pročitaju, kaže Milorad Ivanović, glavni i odgovorni urednik u Njuzvik Srbija.

PREDSEDNIK AMG ALEKSANDAR RODIĆ: Istraživačko novinarstvo ispravlja društvene nepravde

ALFRED VEJNCRIL, ZAMENIK UREDNIKA ŠPIGLA: Impresioniran sam ljudima, koji ovde rade

VITORIO MALAGUTI, ZAMENIK UREDNIKA LESPRESO: Srećan sam što mogu posetiti ovu veliku izdavačku kuću

KURIR TV IMPRESIONIRANI SMO ADRIJA MEDIJOM: Naša kompanija oduševila vodeće evropske urednike

PAULA GUISADO MOLINA, UREDNIK U EL MUNDU: Videli smo celu grupu, impresionirana sam

Podsetimo redovni godišnji sastanak evropske istraživačke mreže EIC na kom su se okupili urednici nemačkog Špigla, belgijskog Le soara, italijanskog Lespresa, španskog El Munda, francuskog Mediaparta i ostalih vodećih medija u Evropi danas se održava u prostorijama Adria Media Grupe. Ova istraživačka mreža okuplja vodeće nezavisne evropske medije i formirana je sa ciljem da bez ikakvog uticaja sa strane i donacija , isključivo iz sopstvenih sredstava finansira istraživanje najznačajnijih priča na tlu Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track