BAKE I DEKE, BEZ BRIGE: Penzije će i dalje stizati na KUĆNE ADRESE!
Foto: Shutterstock

Ministar za rad potvrdio

BAKE I DEKE, BEZ BRIGE: Penzije će i dalje stizati na KUĆNE ADRESE!

Društvo -

POŽAREVAC - Svi penzioneri u Srbiji koji penzije primaju na kućnu adresu i dalje će ih dobijati na taj način, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin poručujući da nijedno jedino penziono pravo neće na bilo koji način biti umanjeno.

"Nekih 450.000 penzionera koji svoje penzije primaju na kućnu adresu nastaviće tako da ih dobijaju i u buduće i naravno da će se na prvom mestu i uvek voditi računa o onome što oni žele. Bez njihove saglasnosti nikada se ništa neće raditi", rekao je Vulin.

Kako su preneli pojedini mediji, deset puta više novca se izdvaja iz državne kase za isplatu penzija na kućne adrese penzionera, te će zato dobijanje penzija na kućnu adresu verovatno biti ukinuto i svi će novac morati da primaju preko tekućih računa.

Ministar kaže da svi koji penzije primaju na kućnu adresu i imaju razloga za to primaće je tako dokle god budu želeli."Da li su to viši ili manji troškovi, to je potpuno neko drugo pitanje, ali ono što je važno to je da je interes penzionera na prvom mestu", rekao je Vulin navodeći da je suštinska svrha Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da bude na strani svojih korisnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track