Najnovije vesti

POTRESNO PISMO ALEKSINE MAME NA NJEGOV ROĐENDAN: Rezerviši kartu u jednom pravcu, ja ću te čekati...

POTRESNO PISMO ALEKSINE MAME NA NJEGOV ROĐENDAN: Rezerviši kartu u jednom pravcu, ja ću te čekati...

Društvo

Aleksa Janković, koji je izvršio samoubistvo zbog vršnjačkog nasilja, danas bi napunio 20 godina. Njegova majka objavila je potresno pismo u njegovo ime.

Njeno pismo prenosimo u celosti.

"Rezerviši kartu u jednom pravcu

Draga mama, rešio sam da ti napišem pismo. Uvek mi ti pišeš i molim te nemoj samo da plačeš. Evo javljam ti se iz dalekog nekog sveta gde se živi sa osmehom svaki dan i svaki sat. Ovde nema tuge, patnje, boli, ovde nema podlih i odvratnih.

Ovde te ne muče, ne tuku, ne hvataju za vrat, ne udaraju glavu o drvo, ovde nema haosa i laži. Ovde je mama mir!

Široka polja obasjana mirisom poljskog cveća, sunce toplo i vrelo, nebo plavo kao pučina. Ima ptica, mama, i cvrkuta, po koji leptir tek sleti mi na dlan. Možda je tvoj, mama? Znaš, imam drugare, ima dece punoooo dece, sedimo često pa pričamo. Joj mama, šta se tim mojim drugarima sve desilo!

Pričamo onako svi zajedno, tešimo jedni druge, delimo i dobro i zlo. To je drugarstvo,zar ne mama? Ej ... Imamo loptu pravu fudbalsku. Ja branim, golman sam, sećaš se da su mi DRUGARI iz odeljenja poklonili golmanske rukavice, baš su bili tužni što odlazim, pa eto setili se...

Nisam Forlan još mi je kratka kosa, kažu mi da ipak budem Bufon. Dres ako se setiš pokloni nekom neka se dete obraduje, tako treba, mama, zar ne? Nisam ljut što mi nisi kupila patike za rodjendan, nema veze imam, nisam ih pocepao, mada mi viri palac ko tati pa cepa.

Znao sam da ćeš se pitati da li mi je hladno. Nije mama! Toplo je, proleće je, oblačim se slojevito kako si me ti učila. Orman mi je sređen, ništa nisam razbacao. I dalje ne jedem boraniju. Ne ljuti se odmah, sve ostalo da, nekad naručim jaja sa paradajzom, uuuuu to volim.

Slušaj, napravi nešto sa višnjama, neki kolač ili tortu, nema veze što ja nisam tu, nema smisla da sestre ne probaju. Čuvaj kosti za Šareta i suv hleb nemoj da bacaš, znam da ga voliš, ali te podseća na mene. Mama, uradi TO, nije on kriv što sam otišao.

Hteo sam još da ti kažem da su mi neki matori ovde par puta lomili vazu za cveće, nema veze mama, budi jaka. Što se rođendana tiče, neću ništa da pravim, mislim veliki sam 20 godina ko pravi žurke u tim godinama. Molim te samo upali kandilo i sveću kraj ikone naše slave za zdravlje tvoje tate i seka.

Obećaj mi da nećeš da plačeš, molim te mi obećaj.... Ako dolaziš ponesi mi neke sitnice i pusti mi pesmu da čuju drugari. I da... Nastavi da živiš, molim te živi, proći će, mama prolazi ... Samo im nemoj zaboraviti imena. Ja te čuvam majko, na levom ramenu, obrazu i u kosi.

Mislim na tebe i dan i noć! Kad budeš rešila da dođeš rezerviši kartu u jednom pravcu. Ja ću tu da te čekam, čim siđeš. Budi jaka, ti čuvaš moj osmeh od zaborava... Nije vreme, drži se pa se vidimo.

Voli te i ljubi tvoj Aleksa!"

OGORČENA MAJKA POKOJNOG DEČAKA: Narod skupo plaća greške krivaca za Aleksinu smrt!

SAMOUBISTVO ALEKSE JANKOVIĆA (14): Direktorki kazna 50.000 dinara zbog smrti deteta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 20.03.2017

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...