(FOTO) DODIK U GRDELICI ODAO POŠTU ŽRTVAMA BOMBARDOVANJA: Kako zaboraviti decu koja su nam izginula?
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Godišnjica bombardovanja

(FOTO) DODIK U GRDELICI ODAO POŠTU ŽRTVAMA BOMBARDOVANJA: Kako zaboraviti decu koja su nam izginula?

Društvo -

GRDELICA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Grdelici odao poštu žrtvama bombardovanja Srbije 1999. godine.

Predsednik RS Milorad Dodik je naglasio da se danas obeležava još jedno stradanje srpskog stradanja koji je u svom veku stradao do mere biološkog istrebljenja.

(UŽIVO) DAN SEĆANJA NA STRADALE U NATO AGRESIJI Vučić: Za izgubljene dečije živote dao bih sve!

Foto: Pink printscreen
Foto: Pink printscreen

"Zaboravi ako možeš, piše ovde. Kako zaboraviti da je neko odlučio da bombarduje voz u kojem su bili civili? Da bombarduje Srbiju, njenu decu... Kako zaboraviti malu Milicu Rakić? Njima je trebao razlog koji se desio deceniju ranije, kao politička priprema, izgovor za besomučno uništavanje koje je trajalo 78 dana. U operaciji koju su cinično nazvali "Milosrdni anđeo" ugašene su ljubavi, ugašeni životi... Mi danas ovde oplakujemo sve naše žrtve, koje su masovno pobili i oni sa kojima smo živeli zajedno i mislili da je taj zajednički život moguć i održiv", prisetio se Dodik.

On je dodao da istorija mora biti preneta generacijama koje dolaze, kako bi ostala sačuvana od zaborava.

Foto: Pink printscreen
Foto: Pink printscreen

"Mi smo Srbi, nemojte nas deliti"

"Hvala rukovodstvu Srbije, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, što je Srbiju vratio na kolosek regionalno jake države koja štiti mir i stabilnost. Mnogo godina unazad su nam branili da volimo Srbiju i nazivali nas bosanskim Srbima. Mi nismo bosanski Srbi, mi smo Srbi! Nemojte nas deliti! Mi moramo da radimo zajedno, zato smo i ovde danas zajedno. Republika Srpska zna da se nalazi u BiH, ali to nije naš izbor, već naše moranje. Mi volimo Srbiju, a moramo da ćutimo gde bismo voleli da budemo. Volimo Srbiju koja se danas gradi, razvija i želi da zauzme mesto koje joj pripada u regionu. Nećete nas podeliti na Drini, Republika Srpska ne prihvata da bude deo NATO i da je udalje od Srbije. Oni koji zaborave svoju istoriju, dozvoljavaju da se ona ponovi. Neka je slava svim žrtvama, i onim stradalim na ovom mostu, i na prostoru celog Balkana. Minut ćutanja nije dovoljan, ali to je simbol našeg duga prema njima. Neka živi Republika Srpska, neka živi Srbija", poručio je jasno predsednik RS.

(EPK/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track