NESTRUČNO I NESPRETNO PONAŠANJE: Članovi Nadzornog odbora SMATSA traže smenu Rovčanina
Foto: Nebojša Mandić

Nezakonito preuzeo ingerencije

NESTRUČNO I NESPRETNO PONAŠANJE: Članovi Nadzornog odbora SMATSA traže smenu Rovčanina

Društvo -

BEOGRAD - Članovi Nadzornog odbora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, koji su predstavnici Vlade Srbije, traže smenu direktora Radojice Rovčanina zbog "nestručnog rada i nespretnog ponašanja", te očekuju od Skupštine SMATSA, ali i Vlade da predlože novog kandidata za tu funkciju.

Rovčanin je, kako navode četiri člana Nadzornog odbora (peti je predstavnik Crne Gore), juče na nezakonit način preuzeo njihove, ali i ingerencije Vlade Srbije time što je pokušao da spreči razgovor s direktorima Kontrole letenja o poslovnoj strategiji SMATSA, a to obrazložio navodnom informacijom iz vlade prema kojoj je mandat članovima Nadzornog odbora (NO) istekao.

Tri krivična postupka protiv Rovčanina

U saopštenju članovi NO podsećaju da se protiv Rovčanina trenutno vode tri krivična postupka, navode da su već duže suočeni s nizom propusta, nezakonitih poteza, s njegovim arogantnim i agresivnim ponašanjem, te ga smatraju odgovornim za atmosferu "napetosti, netrpeljivosti, sukoba i uvreda na njihov račun".

Zbog svakog pojedinačnog problema na koji bi ukazao Nadzorni odbor, Rovčanin bi, kako navode, izazivao dramatičan sukob, a za predloge svojih odluka redovno se pozivao na navodne naloge i dogovore iz Vlade Srbije.Osim toga, svima u Kontroli letenja zabranio je da komuniciraju s članovima Nadzornog odbora, izjavljujući da on lično ne može da komunicira sa srpskim članovima tog tela.

Nadzorni odbor je već dva puta upozoravao na ponašanje Rovčanina, ali je on, kako navode, nekako uspeo da ostane na toj funkciji.

Saopštenje kojim pozivaju vladu i Skupštinu SMATSA da predlože novog kandidata za direktora potpisali su Bratislav Grubačić, Milorad Bašić, Saša Aćimovih i Alisa Amadžijeva Živanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track