MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Remont migova 29 biće u Srbiji
Foto: Aleksandar Jovanović

Ministarstvo odbrane

MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Remont migova 29 biće u Srbiji

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević izjavio je danas da je interes Srbije da remont migova 29 bude u Srbiji.

"Remont će biti u Srbiji, iz više razloga. Prvo, da naši ljudi iz (vazduhoplovnog zavoda) 'Moma Stanojlović' budu prisutni i da budu učesnici u remontu, a drugo i zbog mogućnosti da sve to preuzmemo u budućnosti", rekao je Đorđević.

SRBI NAPRAVILI ORUŽJE BUDUĆNOSTI: Kragujevački oružari proizveli dosad neviđenu automatsku pušku

Na pitanje da li će svih šest MiG-ova 29 stići odjednom, Đorđević je objasnio da je ranije bilo pregovora da stignu "pet plus jedan", ali da je na poslednjem sastanku u februaru dogovoreno da bude svih šest.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Đorđević je rekao da je interes Srbije da Vojska bude najbolje opremljena, da može da zaštiti svoju teritoriju i građane i istakao da planovi idu u dobrom pravcu. On je naveo da modernizacija Vojske ide dobrim putem, kroz opremanje vazduhoplova i vazdušne odbrane.

O mogućnosti da Srbija bude centar za helikoptere, Đorđević kaže da sve ide u pravcu da to brzo zaživi. "Prvo će to biti mali, regionalni centar koji bi trebalo kasnije da izraste u jedan moderan, savremeni centar za jugoistočnu Evropu", rekao je Đorđević. Ministar kaže da "Srbija grabi krupnim koracima" kada je reč o namenskoj industriji.

Govoreći o migrantima, Đordević kaže da je bitno da se spreče ilegalni ulasci u zemlju.On je istakao da je do sada sprečeno više od 20.000 ilegalnih ulazaka. "Bitno je i da evidentiramo te ljude koji žele da produ kroz Srbiju. Vojska i policija rade posao i biće spremne za sve", rekao je ministar.

(Tanjug/RTS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 6.epizoda: Ovo je novi jastreb u srpskom jatu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track