Institut za majku i dete dobio novi aparat za DNK

Analiza koštane srži

Institut za majku i dete dobio novi aparat za DNK

Društvo -
Aparat omogućava bolju dijagnostiku i bržu analizu kompatibilnosti koštane srži davaoca i primaoca kao i oporavak dece obolele od kancera koja se leče u Institutu za majku i dete "Dr Vojkan Čupić"

BEOGRAD - U Institutu za majku i dete "Dr Vojkan Čupić" u Beogradu 18. juna biće svečano pušten u rad najsavremeniji aparat - DNK sekvenator namenjen bržoj analizi koštane srži.DNK sekvenator nabavljen je zajedničkom akcijom i sredstvima u iznosu od 152.700 dolara, saopšteno je danas iz Rotari kluba Beograd.

Aparat omogućava bolju dijagnostiku i bržu analizu kompatibilnosti koštane srži davaoca i primaoca kao i oporavak dece obolele od kancera koja se leče u Institutu, navedeno je u saopštenju.Pored neophodnih rezervnih delova i repromaterijala za naredne dve godine obezbeđena je i besplatna obuka za naše stručnjake u jednom od najboljih hematoloških instituta na svetu. Sredstva za nabavku aparata obezbedile su Rotari Fondacije, Rotari klubova iz vise distrikta u Italiji, uz pomoć 25 rotari klubova iz distrikta Srbije i Crne Gore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track