VUČIĆ U GOŠI: Vlada radnicima obezbedila jednokratnu pomoć od 60.000 dinara, s vlasnikom ostalo
Foto: Dragan Kujundžić, Tanjug

Rešen deo problema

VUČIĆ U GOŠI: Vlada radnicima obezbedila jednokratnu pomoć od 60.000 dinara, s vlasnikom ostalo

Društvo -

SMEDEREVSKA PALANKA - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je vlada obezbedila sredstva za jednokratnu pomoć radnicima Goše od 60.000 dinara, da će biti rešeno i pitanje overe njihovih zdravstvenih knjižica.

Vučić je rekao da će eventualno povezivanje radnog staža biti razmotreno u razgovoru sa vlasnikom kompanije, a u zavisnosti od toga da li on namerava da nastaviti da posluje.

Vučić je to rekao u Smederevskoj Palanci, gde je došao na poziv radnika Goše koji štrajkuju zbog neispunjenih obaveza prema njima, uključujući neisplaćene plate i probleme sa zdravstvenim knjižicama, stažom i daljom sudbinom firme.

Najavio je da će do 23. aprila nadležni ministri razgovarati sa vlasnikom, u želji da posreduje u rešavanju problema. Objasnio je da je dug te fabrike prema državi pet miliona evra.

Vučić je, posle sastanka, objasnio da je Goša privatizovana januara 2007, a da su problemi počeli već krajem 2008."Došli smo dotle da je račun u blokadi za oko pet miliona evra, da su potpisane priznanice da se vlasniku, koji je stranac, duguje 11 miliona evra, da je firma predata drugoj kompaniji, verovatno povezanoj, ali ja o tome ne mogu da govorim", rekao je Vučić.On je dodao da se radnicima duguju višemesečna primanja.

Premijer je ukazao i na činjenicu da, iako je "na papiru" od plata radnika oduzimano za penzijsko i zdravstveno osiguranje, taj novac nije uplaćivan PIO fondu, pa je dug prema njemu 3,2 miliona evra.Novac uzet od Fonda za razvoj, dodao je Vučić, iznosi oko 192 miliona dinara, odnosno oko milion i 700 hiljada evra, ali ni on nije opravdan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track