Emotivni susret po okončanju drame u Larnaki

KURIR TV SUZE, OSMESI I ZAGRLJAJI NA BG AERODROMU: Ovako su roditelji dočekali decu spasenu sa Kipra

Društvo -

BEOGRAD - Deca iz Srbije koja su od nedelje bila "zarobljena" na kiparskom aerodromu doputovala su rano jutros u Beograd, a najemotivniji susret usledio je na dolaznom terminalu gde su ih čekali zabrinuti roditelji.

Ekipa Kurira zabeležila je njihov susret na aerodromu "Nikola Tesla" nakon što su dva aviona "Er Pinka", pod komandom pilota kapetana Tomislava Radića i Borisa Raščanina i kopilota Milana Amidžića i Stefana Bogdanovića, sletela oko 2.50 posle ponoći.

Foto: Ljiljana Stanišić
Foto: Ljiljana Stanišić

Jedan od roditelja Vladimir Đorđević želeo je da naglasi da problem nije bio u organizaciji puta, jer folklorni festival koji se održavao na Kipru broji 20 zemalja učesnica i nijedna, osim Srbije, nije imala problema na aerodromu u Larnaki.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

"Nešto se pominjalo da to pozivno pismo koje oni imaju od severa Kipra nije adekvatno, jer ga oni ne priznaju i nazivaju ga okupiranim, pa zato ne može da bude važeće. A paradoksalno je da je to isto pismo imalo i preostalih 19 zemalja učesnica. Tako da je to priča koja ne pije vodu. Čovek koji je sve to organizovao je jedan genijalac, odličan čovek koji 30 godina putuje sa tim ansamblom po celom svetu i nikada nigde nije imao problem. Smešno je optuživati ga za neadekvatne papire ili da je otišao nespreman", ispričao je Đorđević.

(FOTO) KRAJ DRAME U LARNAKI: Srpska deca zarobljena na Kipru sletela na beogradski aerodrom!

I zabrinuta majka jednog deteta koje je noćas doputovalo Aleksandra Pavlićević naglašava da je deci najteže palo to što su uopšte morala da se vrate.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

"Bitno je da su se vratili živi i zdravi, a sve ostalo je jedno iskustvo u životu, mogu takve stvari da se dešavaju, pa eto, desilo se i našoj deci. idemo dalje. Deca su na aerodromu bila bezbedna, niko ih nije dirao", ispričala je ona po okončanju drame i istakla zahvalnost kompaniji Er Pink što je ustupila avione koja su decu dovela na sigurno.Podsetimo, avioni su ustupljeni, uz saglasnost Ministarstva spoljnih poslova Srbije, za prevoz dece iz KUD "Izvor" kojima grčki carinici nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track