PROVALA OBLAKA VEČERAS NAD SRBIJOM Marić naredio praćenje Zapadne Morave i Kolubare, u Beogradu SNEG
Foto: Beta Ap

Podignut stepen pripravnosti

PROVALA OBLAKA VEČERAS NAD SRBIJOM Marić naredio praćenje Zapadne Morave i Kolubare, u Beogradu SNEG

Društvo -

BEOGRAD - Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je Sektor za vanredne situacije, s obzirom na najavljene padavine, upozorio sve opštinske štabove da se podigne stepen pripravnosti i da se radi 24-časovni monitoring Zapadne Morave i Kolubare i njihovih pritoka, dok padavine ne prestanu.

"Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda u narednih 48 sati očekuje se veća količina padavina na teritoriji Republike Srbije, čak i sneg u planinskim predelima", rekao je Marić.

Foto: RHMZ printscreen
Foto: RHMZ printscreen

On je ukazao da su zbog toga moguća lokalna izlivanja na Zapadnoj Moravi i Kolubari, kao i na njihovim pritokama."Sektor za vanredne situacije u toku jučerašnjeg dana uputio je upozoranje svim opštinskim štabovima da se podigne stepen pripravnosti, da se radi 24-časovni monitoring svih pritoka i da se raguje po potrebi“, rekao je Marić.Prema njegovim rečima, svi kapaciteti Sektora u narednih 48 sati biće stavljeni u potpunu pripravnosti dok padavine ne prođu.

(KURIR TV) OPREZ! NAGLO ZAHLAĐENJE: Evo šta vam se dešava zbog promene vremena!

Meteorolozi najavili obilne padavine tokom noći

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se večeras, tokom noći i sutra pre podne u Srbiji očekuju obilne padavine, u većini krajeva oko 20 milimetara, lokalno i više od 30 milimetara kiše.

U brdsko-planinskim predelima sutra i u četvrtak formiranje manjeg snežnog pokrivača, a na planinama iznad 800 metara visine od 10 do 30 cm snega. Vlazan sneg padaće ponegde i u nizim predelima.

Foto: AP/Ilustracija
Foto: AP/Ilustracija

I na području Beograda sutra i u četvrtak vlažan sneg. U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno sa kišom, ponegde sa susnežicom i vlažnim snegom i u nižim predelima. U brdsko-planinskim predelima sa snegom uz stvaranje snežnog pokrivača.

Više padavina očekuje se ujutro i pre podne. Vetar umeren, povremeno jak severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 5 stepeni Celzijusa, najviša od 5 na severozapadu do 9 stepeni na jugoistoku, tokom dana u padu.

U Beogradu će sutra biti oblačno i hladno, povremeno sa kišom. U višim delovima grada sa susneŽicom i snegom.Vetar umeren, povremeno jak severozapadni. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 2 C do 5 C.

(EPK/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO : Kada se tačno vraća zima u Srbiju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track