DIGLA SVE NA NOGE: Zorana Mihajlović zbog poplava naredila pripravnost svim preduzećima iz resora!
Foto: Ministarstvo Građevinarstva, Saobraćaja I Infrastrukture/Arhivska Fotografija

Uzbuna

DIGLA SVE NA NOGE: Zorana Mihajlović zbog poplava naredila pripravnost svim preduzećima iz resora!

Društvo -

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović naložila je danas svim preduzećima i agencijama u tom resoru da zbog najavljenih vremenskih nepogoda budu u pripravnosti i preduzmu potrebne preventivne mere, saopšteno je iz njenog kabineta.

Mihajlović je poručila da svako preduzeće ili agencija, u slučaju da registruje uticaj lošeg vremena na nesmetano odvijanje saobraćaja, o tome odmah obavesti resorno ministarstvo, kako bi se u slučaju potrebe zajednički pravovremeno reagovalo.

Pismo je upućeno Putevima Srbije, Koridorima Srbije, železničkim preduzećima Infrastruktura železnica Srbije, Srbija kargo i Srbija voz, Direkciji za železnice, Saobraćajnom institutu CIP, Institutu za puteve i Agenciji za bezbedost saobraćaja.Upućeno je i Aerodromu Nikola Tesla, kompanijama Er Srbija i JAT Tehnika, Direktoratu civilnog vazduhoplovstva i Kontroli letenja.

Među alarmiranim institucijama su i lučke kapetanije, Agencija za upravljanje lukama, Direkcija za vodne puteve, Uprava za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu, Uprava za transport opasnog tereta, kao i Građevinska direkcija Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja