DECI IZ NOVOG SADA PRESELA EKSKURZIJA: Otišli na Divčibare, pa se tamo masovno PORAZBOLJEVALI
Foto: Shutterstock

Roditelji se uspaničili

DECI IZ NOVOG SADA PRESELA EKSKURZIJA: Otišli na Divčibare, pa se tamo masovno PORAZBOLJEVALI

Društvo -

Više od pedesetoro dece iz Osnovne škole Miloš Crnjanski iz Novog Sada, razbolelo se u hotelu na Divčibarama gde su bili na ekskurziji.

Kako kažu roditelji, deca su dobila temperaturu, dijareju te su povraćali po desetak puta tokom večeri minulog vikenda. Iako oni sumnjaju da su mališani iz Novog Sada otrovani neispravnom hranom, iz hotela kažu da je u pitanju virus.

"Drugi i četvrti razredi škole otišli su 29. aprila na ekskurziju, i već sutradan, ceo drugi razred se razboleo. Deca su imala proliv, temperaturu i intezivno su povraćala, da bi se to krajem tog dana i početkom jučerašnjeg, proširilo i na decu iz četvrtog razreda. Ne znam kako virus može da pokosi više od pedesetoro dece za jedan dan, kako tvrde iz hotela, a koja su pre nego sto su krenula na ekskurziju takođe bila zajedno u školi", kaže ogorčena majka Milica Lončar.

Pojedini roditelji su se uplašili, pa su autima sinoć došli po svoju decu. Neki sumnjaju da je za sve kriva pita sa sirom, jer su navodno deca koja je nisu jela, ostala zdrava.

Branka Jelić, menadžerka hotela, odbacuje optužbe roditelja da je loša hrana uzrok bolesti.

"Izvestan broj dece je imao problema sa stomakom, ali je u pitanju virus, što su potvrdili i lekari. Razboljevali su se sukcesivno. Jedna devojčica je prebačena u Urgantni centar u Valjevu, ali je sada dobro. I tamo su lekari potvrdili da je u pitanju virus. Deca su jutros otišla kući autobusom kako je i planirano, a bilo je i nekoliko zabrinutih roditelja koji su sinoć došli po mališane", izjavila je Jelić.

Ona dodaje da su i drugi gosti i deca bili u hotelu, da su jeli istu hranu, ali da im nije bilo ništa.

(Blic/A. Latas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja