PAŽNJA! SRBIJA I DALJE NARANDŽASTA! U petak opet prete VELIKE NEPOGODE, JAKI PLJUSKOVI i GRAD!
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Upozorenje srpskih meteorologa

PAŽNJA! SRBIJA I DALJE NARANDŽASTA! U petak opet prete VELIKE NEPOGODE, JAKI PLJUSKOVI i GRAD!

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će u petak biti promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogode s jakim pljuskovima i gradom.

Foto: Kurir/Nemanja Pančić/Ilustracija
Foto: Kurir/Nemanja Pančić/Ilustracija

Vetar uglavnom slab, promenljivog smera, u zoni pljuskova pojačan. Najniža temperatura od 9 do 14 C, najviša od 18 do 23 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: RHMZ printscreen
Foto: RHMZ printscreen

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera, u zoni pljuskova pojačan. Najniža temperatura oko 13 C, najviša oko 20 C.

GRAD VELIČINE JAJETA TUKAO PO LJUBOVIJI I STUDENIČKOM KRAJU: Uništeni malinjaci i zasadi voća

Vreme u narednih 7 dana, do 12. maja: U subotu u većem delu suvo uz delimično razvedravanje, samo još ponegde na istoku ujutro i pre podne kratkotrajna kiša ili pljusak. U toku noći ka nedelji na jugozapadu, a u nedelju i u ostalim krajevima jače naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogode s jakim pljuskom i gradom.

Foto: RHMZ printscreen
Foto: RHMZ printscreen

U ponedeljak pretežno oblačno i svežije, mestimično s kišom. U utorak postepeni prestanak padavina. Od srede pretežno sunčano i toplije.

Upozorenje srpskih meteorologa: Sutra moguće velike nepogode

RHMZ je upozorio da se do kraja dana, sutra i u nedelju očekuje lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa obilnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom.

Foto: Beta/Dragan Gojić
Foto: Beta/Dragan Gojić

Biometereološka prognoza za petak: Zadržava se period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika za hronične bolesnike, a naročito za srčane i osobe sa disajnim tegobama. Glavobolјa i promenlјivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) OPREZ! NAGLO ZAHLAĐENJE: Evo šta vam se dešava zbog promene vremena!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track