ČELIK 2017: Vojska Srbije sutra obeležava Dan pobede na vojnom poligonu u Nikincima
Foto: Ministarstvo Odbrane Republike Srbije

Centralna svečanost

ČELIK 2017: Vojska Srbije sutra obeležava Dan pobede na vojnom poligonu u Nikincima

Društvo -

BEOGRAD - Centralna svečanost povodom 9. maja, Dana pobede i Dana Evrope, biće održana u utorak na poligonu Nikinci kod Rume, gde će pripadnici Vojske Srbije održati prikaz osposobljenosti i novog naoružanja pod nazivom "Čelik 2017".

Na poligonu će biti izvedeno bojevo gađanje sa artiljerijskim i raketnim naoružanjem, a biće prikazano i dejstvo tenkova, vazduhoplova i pešadijskog naoružanja. Veliki broj sredstava i njihovo dejstvo biće prikazani javnosti prvi put, a biće prezentovan i dostignuti stepen razvoja naoružanja i vojne opreme Vojnotehničkog instituta u Žarkovu i privrednih društava iz grupacije Odbrambene industrije Srbije i Jugoimport SDPR.

Biće prikazane performanse i mogućnosti sredstava među kojima su višenamenska oklopna vozila "Miloš" i "Lazar", raketni sistemi "Morava" i "Oganj", samohodna haubica "NORA", kao i novi model modularne puške, univerzalna pokretna artiljerijska računarska stanica UPARS, a prvi put široj javnosti biće predstavljen i raketni sistem "ALAS". Biće izveden i prikaz rešavanja talačke situacije koji će zajedno realizovati pripadnici jedinice "Kobre" Vojske Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice MUP. Kako je najavljeno, program će upotpuniti i naleti vazduhoplova Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 6.epizoda: Ovo je novi jastreb u srpskom jatu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track