PROKLETSTVO SRPSKIH DIPLOMATA U LIBIJI: Ambasador Potežica poginuo na mestu stradanja dvoje Srba!
Foto: Libyaherald.com

JEZIVO! Misteriozna putovanja odnela tri života

PROKLETSTVO SRPSKIH DIPLOMATA U LIBIJI: Ambasador Potežica poginuo na mestu stradanja dvoje Srba!

Društvo -

Ambasador Oliver Potežica imao nesreću na putu za Tunis, na istoj deonici na kojoj su pre godinu i po dana oteti njegovi saradnici Slađana Stanković i Jovica Stepić

Za troje radnika srpske ambasade u Libiji, uključujući i ambasadora Olivera Potežicu, ista deonica od Libije do Tunisa bila je kobna - izgubili su živote maltene na istom mestu!Radnici Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su na tom putu krajem 2015, dok je ambasador Potežica, koji je Stankovićevu i Stepića i poslao na put, pre nekoliko dana na tom istom potezu imao udes od čijih je posledica juče preminuo.Slađana Stanković i Jovica Stepić su 8. novembra 2015. krenuli, po zahtevu ambasadora, s njim na put za Tunis. Nedugo pošto su oteti pojavila se priča da je meta zapravo bio ambasador.Izazvali kvar?Posle godinu i po dana, na istom putu stradao je i Potežica. Pojedini mediji pišu da se ne isključuje mogućnost da je neko namerno izazvao kvar na njegovom automobilu, zbog čega je i poslat na veštačenje. Ispituje se mogućnost da li je Potežica bio meta isplaniranog napada terorističkih ili kriminalnih grupa.Srpski ambasador je poslednjih nekoliko dana bio smešten u bolnici u primorskom gradu Susu, a juče ujutru je preminuo od posledica udesa. Bio je u komi i imao je brojne prelome i hematome.- Još nije poznato kada će telo biti prebačeno u Srbiju, jer prvo mora da se obavi obdukcija u bolnici - kaže izvor našeg lista.

Poginuli kad je bombardovana baza džihadista... Slađana Stanković i Jovica Stepić
Poginuli kad je bombardovana baza džihadista... Slađana Stanković i Jovica Stepić

Bio sam u kolimaInače, kako saznajemo, Potežica je bio sam u automobilu nad kojim je u jednom trenutku izgubio kontrolu i prevrnuo se nekoliko puta.Iz Ministarstva spoljnih poslova juče je saopšteno da je srpski ambasador bio na odobrenom službenom putu za Tunis, neophodnom za funkcionisanje ambasade u Tripoliju. U saopštenju se još navodi da je ministarstvo zdravlja Tunisa pružilo svu moguću pomoć u lečenju našeg ambasadora.Podsetimo, Stankovićeva i Stepić, kidnapovani početkom novembra 2015, stradali su u februaru 2016. u napadu američkih bombardera na kamp džihadista u libijskom gradu Sabrati.

Ministarstvo spoljnih poslovaJOŠ NIŠTA OD ZATVARANJA AMBASADEPosle tragedije u februaru 2016, kada su Stankovićeva i Stepić izgubili život, pojavila se vest da bi Srbija mogla da zatvori četiri ambasade u visokorizičnim područjima, uključujući i one u Libiji i Tunisu. Tada je i sam premijer Aleksandar Vučić kazao da će predložiti da se naša ambasada u Libiji zatvori. To se do danas nije dogodilo.

Pare su problemZAŠTO STALNO IDU U TUNISNaši ljudi iz ambasade u Libiji prinuđeni su stalno da putuju za Tunis jer u Tripoliju ne radi platni promet. Tako, zbog plata, ali i zbog novca za funkcionisanje ambasade, Srbi koji rade u ambasadi u Libiji putuju u Tunis po novac koji uplaćuje Ministarstvo spoljnih poslova. Platni promet u Libiji ne radi već oko godinu i po dana.

EKP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ISTORIJA UPOZORAVA: Ambasadori laka meta terorista!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track