USVOJENA MOLBA: Popis bez zaplene u KBC Dragiša Mišović
Foto: Marina Lopičić

Samo popis stvari

USVOJENA MOLBA: Popis bez zaplene u KBC Dragiša Mišović

Društvo -

U Komori javnih izvršitelja navode da se s rasprodajom imovine neće početi odmah

Molba o odlaganju zaplene imovine KBC „Dragiša Mišović“ je usvojena, tako da će sudski izvršitelji u ponedeljak samo popisati stvari u vrednosti od oko milion evra.U Komori javnih izvršitelja navode da se s rasprodajom imovine neće početi odmah.

- Ta imovina neće biti oduzeta u ponedeljak, već će ostati na korišćenje dužniku, sa zabranom otuđenja. Nakon toga sledi sledeća faza, kad se procenjuje popisana imovina, a nakon toga bi moglo doći do prodaje te imovine - kaže Neda Petrović iz Komore javnih izvršitelja. Direktor KBC „Dragiša Mišović“ Radisav Šćepanović ističe da mu ni posle šest godina suđenja nije jasno zašto naslednici zemljišta nisu tužili državu, već bolnicu.

- Desi li se nešto da se pleni imovina, bolnica neće moći da radi. Sva sredstva koja postoje u bolnici, od dijagnostičkih aparata do opreme koja služi za potrebe bolesnika, neophodni su za rad bolnice - rekao je Šćepanović.Podsetimo, KBC „Dragiša Mišović“ je na udaru izvršitelja zbog 12 ari zemljišta koje je, pre nacionalizacije, pripadalo jednoj beogradskoj porodici, a sada, prema sudskoj presudi, naslednici tog placa, Simonidi Tanasijević, KBC „Dragiša Mišović“ bi trebalo da plati nadoknadu od 116 miliona dinara.

(KURIR TV) PLENIDBA IMOVINE ODLOŽENA ZA MESEC DANA: Građani branili KBC Dragiša MišovićE.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track