Danas podnošenje žalbi u školama

Mala matura

Danas podnošenje žalbi u školama

Društvo -
Žalbe se danas primaju u osnovnim školama, a sutra u okružnim upisnim komisijama

BEOGRAD - U osnovnim školama danas se mogu podneti žalbe na broj bodova koje su osmaci osvojili na testovima iz srpskog jezika i matematike prilikom polanja male mature. Preliminarni rezultati tog ispita zvanično su danas objavljeni.

U dogovoru s poverenikom za informacije od javnog značaja, od ove godine rezultati završnog ispita biće istaknuti unutar osnovnih škola, a ne, kao do sada, na ulaznim vratima ili prozorima.

Žalbe se danas primaju u osnovnim školama, a sutra u okružnim upisnim komisijama. Konačni rezultati biće objavljeni 25. juna u osnovnim školama i na sajtu www.upis.mpn.gov.rs.

Rezultati na sajtu biće objavljeni pod šiframa poznatim đacima i roditeljima. Na završnom ispitu, učenik može da ostvari najviše 20 bodova po predmetu, što znači maksimalno 40 bodova. Na osnovu opšteg uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu osnovne škole, broja bodova dobijenih na osnovu rezultata na takmičenjima učenika osmog razreda osnovne škole i na osnovu rezultata na završnom ispitu izvršiće se rangiranje učenika.

Osmi razred završilo je 78.004 učenika, a u srednjim školama ima 83.335 slobodnih mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track