VOZAČI, OPREZ!: Kolovozi mokri zbog kiša, mulja i izlivanja reka
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Pažljivo na putu

VOZAČI, OPREZ!: Kolovozi mokri zbog kiša, mulja i izlivanja reka

Društvo -

BEOGRAD - Auto-moto savez Srbije upozorio je danas vozače na moguće nanose veće količine zemlje i mulja zbog obilnih padavina prethodnih dana i izlivanja pojedinih bujičnih potoka, koji povećavaju klizavost puta, smanjuju stabilnost i otežavaju upravljanje vozilom.

Oprez se savetuje naročito u zapadnim, centralnim i južnim predelima Srbije, gde meteorolozi i za danas najavljuju kišu.Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta. Na prelazu "Vatin", na teretnim terminalima, čeka se oko dva sata.

Saobraćaj kod Krupnja je normalizovan jer se voda iz bujičnog potoka vratila u svoje korito, a delimično je uklonjen i veći odron kod mesta Bajevac na istom putu gde se saobraćaj odvija usporeno uz naizmenično propuštanje vozila.

Danas od 10 do 14 časova na Kružnom putu, u zoni tunela "Stara Straževica", saobraćaj će se odvijati nizmeničnim propuštanjem, regulisano semaforima.Na delu auto-puta E-75, posle naplatne stanice Sirig, u smeru Subotica - Novi Sad, od 07.00 do 15.00 časova, saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Na auto-putu E-75, na nadvožnjaku preko železničkih pruga Beograd - Niš i Trupale - Popovac, za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka, a saobraćaj se preusmerava na desnu traku u smeru Beograd - Niš.Na putu Beograd - Novi Sad, u zoni nove petlje "Nova Pazova", za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka u smeru od Novog Sada ka Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track