POSLE PISANJA KURIRA O MALTRETIRANJU VOZAČA: Mihajlović upozorila Puteve Srbije da ne stvaraju gužve
Foto: Miloš Lončar

Poslednja opomena zbog neviđene bahatosti nadležnih

POSLE PISANJA KURIRA O MALTRETIRANJU VOZAČA: Mihajlović upozorila Puteve Srbije da ne stvaraju gužve

Društvo -

BEOGRAD - Posle večerašnjeg pisanja Kurira o haosu kod nove naplatne rampe Vrčin, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović upozorila je večeras JP Putevi Srbije da radove koje izvode na auto-putu kod Vrčina moraju da usklade sa vremenom i intenzitetom saobraćaja kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve.

Podsetimo, nezabeležena gužva nastala je u nedelju veče na auto putu Beograd - Niš kod nove naplatne rampe u Vrčinu, na prilazu prestonici, zbog radova koji se izvode u vreme kada je na prilazima Beogradu velika gužva! O maltretiranju vozača i putnika izveštavao je samo Kurir, dok su ostali mediji objavili netačne informacije da su gužve nastale zbog navodne saobraćajke...

POGLEDAJTE MEHANIZACIJU BEZ RADNIKA

Kako se može videti na snimcima, iako je u ovom periodu intenzitet saobraćaja veliki, radovi na zaštitnoj ogradi su izazvali potpuno zatvaranje jedne kolovozne trake, a nepregledne kolone vozila se iz samo dve trake ulivaju u 16 traka na naplatnoj rampi.Iako su pojedini beogradski mediji preneli da je gužva nastala zbog sudara, snimci Kurira jasno pokazuju da je uzrok haosa bahatost nadležnih!

Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović

Iako je najavljivano da će nova naplatna rampa rasteretiti saobraćaj, to se očigledno nije desilo. Prema rečima očevidaca, vozila u kolonama čekaju i više od sat vremena. Reč je o radovima na zaštitnoj zvučnoj ogradi, poslu koji je daleko od urgentnog, a naročito u vreme najvećeg špica u nedelju uveče. To nije sve. Na licu mesta je samo portir, dok radnika ni nema, pa se očekuje da se haos nastavi i narednih dana...

"Zbog radova koji se izvode i nedeljom u vreme kada se najveći broj građana vraća u Beograd zatvorene su dve trake što je izazvalo nepotrebne gužve. Upozoravam JP 'Putevi Srbije' da moraju radove da izvode u vreme i na način da se ne ugrožavaju i nepotrebno maltretiraju građani", navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track