OPREZ-NAJOPAKIJA BOLEST DANAŠNJICE: Jod u prevenciji raka dojke
Foto: Promo

OPREZ-NAJOPAKIJA BOLEST DANAŠNJICE: Jod u prevenciji raka dojke

Društvo -

U ljudskoj prirodi je da izbegava priče o bolesti po sistemu “valjda se neće meni desiti”. Ali šta ako se desi? Tada je već kasno. Postoje razni načini za prevenciju bolesti, a mi vam predstavljamo jedan, za najopakiju bolest današnjice.

Rak dojke je jedna od najrasprostranjenijih bolesti među ženskom populacijom. Naučnici koji su sprovodili istraživanja dokazali su da je jod esencijalan za zdravlje mlečnih žlezda odnosno ženskih dojki. Mlečni kanali su puni proteinom koji jod prenosi u naše ćelije. Jod i tiroidni hormoni, kako prirodni tako i sintetički, generalno smanjuju rizik oboljenja.

Zbog normalnog rada organizma neophpdno je unositi odredjene količine joda, pa tako i u prevenciji. Ne postoji tačna količina koja je potrebna ali naučnici kažu da je to između 200 i 300 mikrograma joda dnevno. Joda najviše ima u hrani morskog porekla, algama, nešto manje u mlečnim proizvodima ali i u mineralnoj vodi bogatoj prirodno rastvorenim jodom. Zato izaberite način i nadoknadite jod jer svi znamo da je bolje sprečiti nego lečiti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track