Najnovije vesti

Ljajić: Preprodaja ski-pasova mora da se istraži do kraja
Foto: Fonet

jk skijališta srbije

Ljajić: Preprodaja ski-pasova mora da se istraži do kraja

Društvo

BEOGRAD - Preprodaja ski-pasova mora da se istraži do kraja, izjavio je ministar turizmaRasim Ljajić, povodom malverzacija u "JP Skijališta Srbije", zbog čega je budžet oštećen za milione dinara.

On je, međutim, rekao da Ministarstvo turizma nema nikakve ingerencije prema Skijalištima Srbije, "pošto su još u vreme Mlađana Dinkića sva javna preduzeća centralizovana pod Ministarstvom privrede".

S druge strane, u Ministarstvu privrede kažu da dobijaju godišnje izveštaje javnih preduzeća, ali da u analizi ne idu u detalje poslovanja, što bi zahtevao ovaj slučaj.

"Za sva postavljena pitanja nije nadležno nijedno ministarstvo, već drugi organi - policija, tužilaštvo, sud", kažu u tom ministarstvu.

Nelegalnu trgovinu karata otkrili su redari u ski-centru Kopaonik i sačinili zapisnik sa izjavama učesnika, u kojima se vidi da su ski-pasovi prodavani i za po 500 do 600 evra po sezoni.

U Skijalištima Srbije kažu da se službene ski-karte koriste u službene svrhe, strogo su kontrolisane kroz elektronski sistem kontrole i ne postoji mogućnost da budu predmet bilo kakvih malverzacija.

"Svaka službena ski-karta koja se izgubi ili ošteti odmah se isključuje i ne može dalje da se koristi. Ukoliko se dokaže da je napravljen propust, odgovorni će biti sankcionisani", kažu u Skijalištima Srbije.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...