Najnovije vesti

STEFANOVIĆ UOČI DANA POLICIJE: Bolji uslovi rada i povećanje plate za policajce do kraja godine
Foto: MUP Srbije

STEFANOVIĆ UOČI DANA POLICIJE: Bolji uslovi rada i povećanje plate za policajce do kraja godine

Društvo

NIŠ - Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović pozvao je Nišlije da sutra prisustvuju obeležavanju Dana Ministarstva unutrašnjih poslova podsećajući da se do kraja godine očekuje povećanje plata u MUP-u, te da je to pokazatelj da država brine, ne samo o opremi, već i o kvalitetu i boljem životu svih pripadnika MUP-a.

On je posle današnje generalne probe rekao da je obezbeđeno dovoljno budžetskog prostora za povećanje plata za sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

foto: MUP Srbije

Komentarišući obeležavanje Dana MUP-a u Nišu, Stefanović je za RTS rekao je da će Nišlije na proslavi moći da vide nova oklopna vozila Lazar 3 i Miloš, kao i sva ona druga vozila koja policija koristi.

Prema njegovim rečima, građani će moći da vide i veliki trud i rad svih policajca ne samo iz Niša, već iz čitave Srbije koji su tu da bi štitili građane.

''Mislim da će moći da budu ponosni na sve ono što smo radili'', rekao je Stefanović.

On je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za koga se, kako je rekao, nada da će uspeti da stigne na obeležavanje Dana policije.

foto: MUP Srbije

Kako je naveo, radom doskorašnjeg premijera i cele vlade obezbeđena su sredstva da policajci imaju i bolja oklopna vozila, zaštitu i više prilike da njihova uniforma i oprema budu moderni i kvalitetni.

Dodao je da je Niš izabran za održavanje ovog događaja jer je reč o najvažnijem gradu na jugu centralne Srbije kojem je potrebno još ovakvih dešavanja.

"Ovo je dobra prilika da sa reči pređemo na dela, i ja sam predložio da održavanje centralne manifestacije bude baš u ovom gradu", rekao je Stefanović i istakao da ih je Niš lepo dočekao.

"'Hoćemo, kao znak zahvalnosti svim Nišlijama koji su podržavali rad policije, ali kao našem najznačajnijem grad na jugu centralne Srbije da se zahvalimo na ovakav način. Niš zasluzuje da ima više centralnih državnih manifestacija i dobra prilika je da sa reči pređemo na dela'', rekao je Stefanović dodajući da je u razgovorom sa ljudima u Nišu i gradonačelnikom predložio da obeležavanje centralne manifestacije ove godine bude baš u Nišu.

foto: MUP Srbije

On je istakao da misli da će to biti dobra prilika da se vidi sve ono što je policija uradila kvalitetno u prethodnom periodu, ali i da se zahvale policajcima čiji su rezultati u poslednje tri godine inpresivni.

Na pitanje da li pripadnike MUP-a do kraja godine očekuju neke novine, Stefanović je istakao da je obezbeđeno dovoljno budžetskog prostora da do kraja godine imamo povećanje plate za sve pripadnike MUP-a i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

''Mislim da je to velika i dobra stvar da se vidi da iz realnih uslova, iz realnih izvora, ne zaduživanjem jer je to vodilo Srbiju pogubnim putem, imamo priliku da se brinemo ne samo o borbenim vozila, uniformama, opremi policije, već i o kvalitetnijem i boljem životu svih.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...