ŠOKANTNE TVRDNJE PRIVREDNIKA: Vlade Divac me ucenjivao i ispalio za 5 miliona evra
Foto: Dado Đilas

ŽRTVA IZ KRALJEVA

ŠOKANTNE TVRDNJE PRIVREDNIKA: Vlade Divac me ucenjivao i ispalio za 5 miliona evra

Društvo -

Zoran Milašinović svedoči da je njegov bivši poslovni partner Vlade Divac pokrenuo hajku protiv njega jer je odbio da potpiše antidatiran ugovor, čime bi počinio krivično delo

„Hajka Vlada Divca na mene krenula je jer nisam hteo da pristanem na njegove ucene i počinim krivično delo. Nije dao ni dinara za sporni stan, ne postoji ugovor, sve je laž! Imali smo poslovni dogovor po kome je porodica Divac trebalo da mi isplati 5,5 miliona evra, a oni to nikad nisu ispoštovali“, tvrdi za Kurir Zoran Milašinović.

vaj privrednik iz Kraljeva bio je uhapšen po krivičnoj prijavi Vlada Divca da je falsifikovao njegov potpis kako bi mu banka odobrila kredit, koji zatim nije plaćao.

foto: Kurir

Negira optužbe

Milašinović negira te optužbe i ističe da ga je sadašnji generalni menadžer NBA kluba Sakramento Kings lažno optužio jer im je zajednički posao propao, kao i zato što nije želeo da pristane na ucene Snežane i Vlada.

Objašnjava da je sve počelo kad su on i Divac 2008. počeli izgradnju stambene zgrade u Hilandarskoj ulici u Beogradu, u dogovoru da košarkaš obezbedi plac, a Milašinović svojim sredstvima i novcem od prodaje stanova finansira gradnju. Profit bi se delio napola, ali u startu su krenuli problemi.

- Vlade je za sebe odmah uzeo dva stana, koje sam u tom trenutku mogao da prodam za dva miliona evra i s tim novcem da gradim. Pravdao mi se da ima problema sa „Knjazom Milošem“, „Voda vodom“, a ja sam mu sve dozvolio jer sam mislio da smo dugogodišnji prijatelji i da ćemo sve ispeglati. Ugovor ne postoji, bila je to moja dobra volja što sam mu dozvolio da uzme ta dva stana - tvrdi Milašinović i objašnjava kako je klupko krenulo da se odmotava:

foto: Kurir

Pritisak na porodicu

- Vlade i Snežana Divac sa advokatima su me ucenjivali 2015. godine da potpišem kupoprodajni ugovor za taj stan i da ga antidatiramo na 2008. godinu. Pritiskali su i mene i moju ženu i decu! Odbio sam jer je to krivično delo i niko me posle ne bi spasao zatvora. Tada kreće hajka na mene, priče kako sam falsifikovao Divčev potpis, što je notorna laž, koju će svaki grafolog uvideti. Divac je na prevaru hteo da izvuče sporni stan iz stečaja, da ispadne da ništa nije znao i da ni za šta nije kriv. Po svaku cenu su Snežana i on hteli taj stan - objašnjava Milašinović, koji je zbog Divčevih optužbi proveo 20 dana u pritvoru.

On smatra da do svega ovog ne bi došlo da je porodica Divac ispunila svoj deo poslovnog dogovora i dala novac koji su obećali.

- Po četiri poslovna angažmana koje smo imali, morali su da mi isplate još 5,5 miliona evra da ispune svoje obaveze. Ja sam svojim novcem pokušavao da nadomestim nedostatak i zaduživao se na sve strane, ali onda je došla svetska ekonomska kriza i 2010. više nisam mogao. Ne mogu da verujem da je Vlade ispao takav čovek, porodično smo se 20 godina družili i sarađivali - revoltiran je Milašinović, koji je protiv Snežane i Vlade Divca podneo krivičnu prijavu.

Vlade Divac juče nije odgovarao na pozive novinara Kurira.

foto: Dado Đilas

Divac mu založio kuću

U AFERU UVUČEN I ŽARKO PASPALJ

Zoran Milašinović kaže da je Vlade Divac svojevremeno u celu aferu uvukao i svog prijatelja i proslavljenog košarkaša Žarka Paspalja, čiju kuću je stavio pod hipoteku.

- Divac je tvrdio da nije znao da je stan u Hilandarskoj pod hipotekom, što je notorna laž. Cela zgrada je pod hipotekom, inače bismo ih dali kao garanciju Fondu za razvoj za kredit. Ovako je kuća Žarka Paspalja, vredna dva miliona evra, morala da bude stavljena pod hipoteku za taj kredit, a stanovi su stavljeni još jednom pod hipoteku drugog reda kao garancija Paspalju.

Danas ja otplaćujem hipoteku za Žarkovu kuću, zajmim se... On nije ni kriv ni dužan, i nikad nikoga nisam prevario za 23 godine rada, pa neću ni njega - kaže Milašinović.

Kurir / Jelena Pronić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track