TORTURA ZBOG PODRŠKE SAŠI JANKOVIĆU: Medicinska sestra iz Čačka saslušana u policiji zbog izjave medijima
Foto: Printscreen n1

posle skoro 30 godina rada

TORTURA ZBOG PODRŠKE SAŠI JANKOVIĆU: Medicinska sestra iz Čačka saslušana u policiji zbog izjave medijima

Društvo -

Vesna Vujičić, medicinska sestra iz Čačka, saslušana je danas u policiji zbog sumnje da je spremna da ugrozi javnu bezbednost. Protiv medicinske sestre, koja tvrdi da se već dva i po meseca suočava sa pritiscima zbog podrške Saši Jankoviću, krivičnu prijavu podneo je njen poslodavac.

Vesna Vujičić je u prilogu na N1 u aprilu ove godine, povodom pritisaka kojima je izložena u čačanskoj bolnici, izjavila da će biti tragedija ako ostane bez posla.

"Ne znam u tom slučaju šta ću uraditi, ali sigurno - ono što budem uradila biće tragedija", rekla je tada Vujičić.

Bolnica je to shvatila kao pretnju i državni tužilac je naložio i ona je danas bila saslušana u čačanskoj policiji zbog ugrožavanja javne bezbednosti.

"Konkretno sam mislila da će biti tragično po mene i po moju porodicu. Ni u jednom trenutku mi nije palo na pamet da ću nekog drugog povrediti. Ispalo je da ću biti neki terorista. Međutim, direktor je to shvatio tako", kaže ova medicinska sestra posle saslušanja.

Vesna radi skoro 30 godina u čačanskoj bolnici, a njeni problemi počeli su pre dva i po meseca posle njene javne podrške politici Saše Jankovića.

"Kada je krenula ta politička kampanja, kada sam se ja javno, ali ne na poslu, deklarisala kao opozicija - od onda mojim mukama ne prestaje kraj.

Ja jednom nedeljno dobivam po prijanu, naravno administrativnu, greške u pisanju", kaže Vujičić.

Doktorka Biljana Kočović, koja je portparol čačanske bolnice, rekla nam je da nema dozvolu direktora bolnice da daje izjave za medije povodom ovog slučaja, ali nam je u telefonskom razgovoru rekla da ona privatno nije podnela nikakvu prijavu protiv Vesne Vujičić.

Ni krivična prijava Vesnu nije pokolebala u njenim stavovima iako sa streponjom čeka dalje poteze državnog tužioca.

(Kurir.rs/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track