ISPOVEST UDOVICE VELIKOG SRPSKOG PISCA: Libero Markoni je ubijen!
Foto: Privatna Arhiva

EKSKLUZIVNO

ISPOVEST UDOVICE VELIKOG SRPSKOG PISCA: Libero Markoni je ubijen!

Društvo -

Ksenija Šukuljević Marković je jedanaest godina, kao četvrta supruga, živela boemsku rapsodiju sa Slobodanom Markovićem i sada otkriva intimne detalje njegovog života i tvrdi da je veliki pesnik, slikar i boem - ubijen

Bio je sinonim za buntovništvo, poeziju, pustolovine, maneken čuburskog načina života. Govorio je: „Čubura je prva dama Balkana i kraljevstvo ciganske muzike.“ Voleo je žene, život, kafanu, Jesenjina (o kome je objavio pet knjiga i čiju je sestru i sina upoznao), objavio je 62 knjige, naslikao mnoštvo slika, imao četiri braka i troje dece. I danas se ispredaju legende o Slobodanu Markoviću - Liberu Markoniju - koji je svakog dana za 62 godine u svakom smislu opravdavao svoje ime i nadimak.

Njegovu četvrtu suprugu zatičem u stanu u kojem su živeli među pedesetak kartonskih kutija s njegovim rukopisima. Gospođa Ksenija Šukuljević Marković, odmalena zadojena pozorištem, sada piše knjigu „Zvezde međuratnog beogradskog baleta“.

foto: Privatna Arhiva

„Vrlo mi je žao što ne znam šta ću sa svim ovim rukopisima jer i ja ću sutra da odem, u poznim sam godinama, imam 75.“ Srećna je što se posle našeg prvog susreta setila da kupi 10 knjiga „Slobodan Marković, pesnik, slikar“. Zato je i zakasnila na terapiju, ali se snašla.

„Prvi put sam ga videla kad sam imala devet godina. Stanovali smo u blizini. On je prolazio Baba Višnjinom ulicom svaki dan. Mi smo se igrali na zelenoj površini i bila je neka starija žena koja nas je mnogo maltretirala. Tako jednog dana kaže: ‘Bežite, deco, ide Slobodan Marković...CEO TEKST PROČITAJTE NA PORTALU NEWSWEEK.RS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Kako radnici Goše rešavaju problem neisplaćenih zarada?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track