SKANDAL! BANDITI PONOVO RUŠE U SAVAMALI: Kompanija Nelt nova žrtva Beograda na vodi!
Foto: Nebojša Mandić

Bezakonje usred prestonice

SKANDAL! BANDITI PONOVO RUŠE U SAVAMALI: Kompanija Nelt nova žrtva Beograda na vodi!

Društvo -

Kompanija Nelt obavestila je javnost da je u petak, 9. juna u 12.00 časova, izvršena konfiskacija 1.800 kvadratnih metara skladišnog prostora u ulici Travnička broj 3, u Beogradu, vlasništvo kompanije NELT Co iz Beograda. Rušenje objekta je u toku, kažu u kompaniji.

„Postupak oduzimanja naše imovine, iako formalno pravno sproveden kao postupak eksproprijacije, faktički je postupak konfiskacije, s obzirom da je privatna imovina oduzeta bez naknade, u ime i za račun drugog pravnog lica pod formom javnog interesa“, navodi se.

„Zakon o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanja građevinske dozvole radi realizacije projekta „Beograd na vodi“ – Leks specialis, donet je u vreme kada je Republika Srbija kao korisnik eksproprijacije, bila jedini osnivač i vlasnik preduzeća Beograd na vodi d.o.o. sa 100% državnim kapitalom.

Rešenje o eksproprijaciji naše imovine doneto je nakon 21.08.2015 godine, u vreme kada Republika Srbija kao osnivač nije bila vlasnik 100 odsto, niti većinski vlasnik preduzeća za realizaciju projekta „Beograd na vodi“, već je bila manjinski vlasnik sa 32 osto udela. Od tog datuma radi se isključivo o privatnom interesu firme BWCI iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao većinskom vlasniku preduzeća Beograd na vodi d.o.o.

Upozoravamo javnost da je na ovaj način sprovedena faktička konfiskacija naše imovine, tj. oduzimanje iste bez naknade od strane države, što ukazuje da živimo u vremenima za koja smo mislli da su daleko iza nas, i da privatna svojina nije temelj našeg pravnog poretka i državnog uređenja.

Kompanija NELT dvadeset pet godina posluje na teritoriji naše države i danas zapošljava 1700 ljudi. Partneri smo najvećim stranim i domaćim kompanijama, lideri smo u odgovornom odnosu prema zajednici i državi. Osnivači smo i članovi najvažnijih poslovnih i drušvenih foruma kroz koje ulažemo napore za poboljšanje ukupne ekonomke i društvene situacije u Srbiji“, piše u saopštenju Nelta.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Kako radnici Goše rešavaju problem neisplaćenih zarada?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja