PUBLIKA ZANEMELA OD ŠOKA U POZORIŠTU: Gledali su predstavu, a onda su na binu upali naoružani policajci!
Foto: Printscreen, Kurir TV

zaprepašteni gledaoci

PUBLIKA ZANEMELA OD ŠOKA U POZORIŠTU: Gledali su predstavu, a onda su na binu upali naoružani policajci!

Društvo -

Sinoćna izvedba predstave "Egzistencija" Edvarda Bonda u AKUD "Branko Krsmanović" priredila je publici pravu dramu u drami, simbolično dovevši u pitanje i samu egistenciju prisutnih, bar na kratko.

Naime, kako su nam članovi ovog akademskog pozorišta objasnili, u prostorije udruženja u Balkanskoj ulici juče je usred igranja komada upala policija i to sa više nego ozbiljnim razlogom.

- Četvorica policijskih službenika ušli su zbog dojave navodnog pokušaja ubistva. Brzo smo shvatili da je reč o nesporazumu budući da je predstava sadržala scene nasilja. U jednom momentu se tokom igranja čak čuje i pucanj kroz prozor, što je verovatno zabrinulo nekog od komšija, te je rešio da pozove organe reda - kažu u "Krsmancu".

Komad igraju dvojica glumaca, gde jedan ima rolu naoružanog maloletnog delinkventa koji upada u stan drugog pozorišnog lika, tražeći mu novac. Međutim, nakon toga ga prepoznaje kao žrtvu čime se tok priče potpuno preokreće - nasilnik sada traži da ovaj njega ubije, a celu periperiju dodatno dramatizuju zvuci okidanja pištolja i povici upomoć.

- Potpuno razumemo zbog čega bi nekoga ova predstava uznemirila, ali nam ostaje nejasno kako ranije nismo imali sličnih problema. Ovo je deseta izvedba i do sada se još niko nije žalio - poručuju u kulturnom udruženju.

Prema objašnjenjima prisutnih koji su se našli u ovoj nesvakidađnjoj situaciji, pripadnici policije prvo su pretresli osoblje koje su zatekli na ulazu, a onda i gotovo kročili na samu scenu, dok je reditelj ostvarenja Filip Grinvald pokušavao da im objasni o čemu je reč.

- Glumci su čuli buku i videli Filipa kako iskače iz publike i dovikuje "Napolje! Predstava je u toku!", ali u prvi mah nisu mogli da shvate šta je u pitanju. Pomislili su da možda neki pijani momci prave problem. Jedan glumac počeo je sve "jače" da igra i da viče, ne bi li ih nadglasao - navode oni.

Ipak, akterima je sve postalo kristalno jasno kada je iza zavese osvanulo policijsko oružje.

- Drugi glumac, koji je pritom u tom momentu izleteo "sav krvav" na scenu, primetio je da se zavesa pored njega pomera, a iza nje se nalazio policajac koji je držao pištolj uperen u njegovom pravcu. Na sekund se zaledio, ali je odmah potom nastavio da igra kao pravi profesionalac - hvale ga kolege.

Publika je takođe bila na visina zadatka, te je ćutke prihvatila novonastalu situaciju i ostala mirna do kraja predstave.

- Kasnije smo u razgovoru s publikom saznali da su i oni razumeli šta se dešavalo iza kulisa, ali da su, videvši glumce da nastavljaju sa igrom, i oni odlučili da ne ustaju sa svojih mesta - ističu članovi pozorišta.

Ipak, nakon razumnog objašnjenja reditelja i uvidevši da je prijava bila neopravdana, pripadnici MUP-a su se brzo razišli, usput šaleći se na svoj, ali i račun lica koje je ih upozorilo na ovo navodno ubistvo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Radikalizovan štrajk u Goši, blokirana Železnička stanica u Smederevskoj Palanci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track