PONIŽAVANJU SRPSKOG RADNIKA NEMA KRAJA: Radnicima Goše uplaćeno po 100 dinara!
Foto: Zorana Jevtić

traže im da i dalje rade bez plate

PONIŽAVANJU SRPSKOG RADNIKA NEMA KRAJA: Radnicima Goše uplaćeno po 100 dinara!

Društvo -

Radnici Fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke jutros u devet časova blokirali su prugu Begrad - Niš na železničkom Koridoru 10, u znak protesta što nisu realizovane odredbe sporazuma potpisanog između Štrajkačkog odbora i menadžmenta fabrike.

Predsednik Štrajkačkog odbora radnika "Goše" Milan Vujčić rekao je novinarima da su imali sastanak sa generalnim direktorom fabrike koji je tražio da opet rade bez plate. Na sastanku im je rečeno da od potpisanih dogovora nema ništa i da će radnicima biti uplaćeno po 100 dinara, kako im računi ne bi bili ugašeni.

Vujčić je objasnio da u vreme blokade kroz stanicu treba da prođu najmanje četiri kompozicije putničkih vozova.

"Jučerašnjom blokadom pokazali smo šta ćemo raditi ako nema vozova, a danas šta radimo kada ih ima", rekao je Vujčić i dodao da niko od nadležnih još nije reagovao na protest.

On je najavio da sutra, zbog Sajma poljoprivredne mehanizacije u Smederevskoj Palanci, neće biti blokade Železničke stanice.

"Niko ne reaguje na naše zahteve i kao da su svi digli ruke od nas. Svi nam kažu da sada nema vlade i da moramo da čekamo", rekao je Vujičić.

Prema njegovim rečima, do sada nisu realizovane odredbe sporazuma posle kojeg je prekinut jednomesečni generalni štrajk.

"Nisu nam isplatili obećanih 30.000 dinara, a nisu nam dostavili ni spisak sa tačnim iznosom dugovanja radnicima. Trebalo je da daju garancije dražavi na pet miliona evra kakao bi nam bio povezan radni staž i uplaćeni doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje, ali ni to nisu ispunili", naveo je Vujčić.

On je dodao da radnicima nije isplaćena ni akontacija za maj.

Ništa od onoga što je precizirano sporazumom nije ispunjeno i zbog toga smo blokirali prugu, rekao je Vujičić.

Vujičić je najavio da Štrajkački odbor razmatra mogućnost nove radikalizacije štrajka, kako bi privoleli poslodavca da ispuni data obećanja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Kako se proganjaju nezavisni novinari u Srbiji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track