SRBIJA SE NIJE NI ZALJULJALA: Zemljotresi jutros pogodili Crnu Goru i Makedoniju
Foto: AP/Ilustracija

Niko od građana nije se javio ni da pita

SRBIJA SE NIJE NI ZALJULJALA: Zemljotresi jutros pogodili Crnu Goru i Makedoniju

Društvo -

BEOGRAD - Nema podataka da su se zemljotresi u Crnoj Gori i Makedoniji osetili na teritoriji Srbije, rečeno je u Republičkom seizmološkom zavodu.

foto: Seismo.co.me printscreen

Zemljotres jačine 3,8 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je danas Crnu Goru, ali nije pričinjena nikakva materijalna šteta, dok su dva zemljotresa umerene jačine uzdrmala jutros Ohridsku oblast na jugozapadu Makedonije, a izveštaja o materijalnoj šteti nije bilo.

U Republičkom seizmološkom zavodu kažu da im se niko nije javio da je osetio zemljotres i dodaju da to nisu zemljotresi koji izazivaju oštećenje.

foto: Seismo.co.me printscreen

Inače, Seizmološki zavod Crne Gore saopštio je da je zemljotres registrovan u 9.54 časova sa epicentrom pet kilometara južno od Drenovštice, a da je njegova jačina u žarištu iznosila je 3,8 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od V stepeni Merkalijeve skale (MCS).

U Makedoniji zemljotrese je registrovala Seizmološka laboratorija Fakulteta za prirodne nauke i matematiku sa sedištem u Skoplju, a epicentri su locirani između gradova Ohrid i Resen.

Prvi zemljotres jačinom 3,1 Rihterove skale prodrmao je region na pet kilometara dubine, dok je drugi bio jačine 2,5 rihtera, a epicentar je bio na dubini od 2 kilometra.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track