Napredni selfie stick – savršen saveznik na putu do #perfect10 fotografije?
Foto: Promo

Napredni selfie stick – savršen saveznik na putu do #perfect10 fotografije?

Društvo -

Selfie stick je znatno praktičniji gedžet nego što mnogi od nas misle. Koristan je fotografima i snimateljima amaterima, a može poslužiti i kao odlična zamena za pravi stativ. Ipak, ne smemo zaboraviti da je kvalitet selfie stick-a izuzetno važan. Evo nekoliko saveta kako uz njegovu pomoć da napravite još interesantnije i raznovrsnije snimke:

foto: Promo

#1 širok ugao

Osnovna selfie stick funkcija je da ,,virtuelno“ produži ruku fotografa kako bi kadar obuhvatio više od samog lica. Udaljavanje telefona za nekoliko desetina centimetara vam omogućava da, na primer, uslikate grupnu fotografiju na kojoj će se naći više osoba. Čak i kada se slikamo sami, postavljanje telefona na veću udaljenost omogućava da u kadar stane više pozadine. To je zgodan način da osim sebe, prikažemo i interesantno mesto na kome se nalazimo, dok će se naš Hauwei telefon dodatno pobrinuti za najbolje efekte pomoću beauty režima rada kamere. On određuje u kojoj meri želite da vaša koža na slici izgleda glatko, a lice atraktivno i prirodno. Ne bi li slikanje savršenog selfija još više olakšao, selfie stick Huawei AF14 u svojoj dršci ima ugrađeno dugme za zatvarač kamere, zbog čega nema potrebe za tajmerom. Na jednostavan način možete da uslikate nekoliko fotografija bez ikakave žurbe ili potrebe da ponovo dodirujete displej telefona.

#2 lakše pravljenje video snimaka

Zabluda je da selfie stick služi samo za prikazivanje sebe. Duže snimanje iz ruke je nezgodno i neugodno. Pored neugodnosti, ceo proces se može završti, na primer, tako što će vam telefon pasti na trotoar. Savijeni Huawei AF14 selfie stick će savršeno držati vaš telefon pa će i snimci biti mirniji.

#3 promena perspektive

Kada izdužite selfie stick, lako možete da menjate perspektivu snimanja, podižući telefon od nivoa zemlje do iznad glave i obrnuto za šta se u velikim produkcijama koriste skupi kranovi koji ovde neće biti potrebni.

#4 snimanje sa spoljne strane prozora

Isturanjem telefona kroz prozor može se uslikati zanimljiva fotografija. Međutim, efekat će biti još upečatljiviji ako to uradimo tokom vožnje, na primer kao putnik u kolima. Ako to radite, trebalo bi da preduzmete sve mere predostrožnosti, a kada je put bezbedan, moći ćete da uslikate nepomičnu siluetu na prolazećoj pozadini.

#5 nema barijera

Selfie stick nam pruža brojne mogućnosti i omogućava da uslikamo ono što sami ne možemo da vidimo. Na slici ili video snimku ćete uhvatiti unutrašnjost pukotine u steni, i snimiti pogled iza raznih prepreka, poput zida ili veće grupe ljudi.

foto: Promo

#6 umesto stativa

Selfie stick se može transformisati u jednostavni stativ ako ga naslonimo na zid ili neki drugi stabilni objekat u okruženju. Još je bolje ako se drška štapa rastavlja u tri stabilne nogice - kao što je slučaj sa Huawei AF14. Ovo će vam pomoći da uslikate veću grupu ljudi. Ali, ovo je samo početak potencijalnih primena. Jedna od najspektakularnijih opcija je takozvani režim rada ubrzanog protoka vremena koji je u telefone Huawei P serije serijski instaliran. Sve što treba da uradite je da ga pokrenete i ostavite telefon da stoji mirno na nekoliko ili desetak minuta. Zadivljujuć efekat će dati oblaci u prolazu ili neki drugi objekti koji se polako kreću.

#7 grad noću

Jedna od jedinstvenih odlika telefona Hauwei P10 i P10 lite je režim rada slikanja svetlošću. Svako može da se seti neverovatnih fotografija grada noću na kojima se automobili u pokretu pretvaraju u reke svetlosti. Sa selfi štapom koji može da se transformiše u stativ i telefonom Huawei P10 lako možete da postignete taj efekat. Sve što treba da uradite je da izađete na prometnu ulicu, stavite model P10 ili P10 lite na Huawei AF14 stativ i pokrenete režim rada Slikanje svetlošću, i pritom odaberete opciju Svetla automobila. Huawei P10 vam omogućava da uživo pratite snimanje, a ceo proces se može zaustaviti u bilo kom trenutku, nakon što postignete željeni efekat.

#8 svetlosni grafiti

Uz pomoć telefona Huawei P10 ili P10 lite i selfie stick-a AF14 možemo i sami da slikamo svetlošću. Kao i u prethodnom slučaju, sve što treba da uradite je da fiksirate telefon na selfie stick i pokrenete opciju Slikanje svetlošću - Svetlosni grafiti, koja je dostupna u telefonima Huawei P10 i P10 lite. Bilo koji izvor svetlosti je dobar za slikanje - upaljač, baklja, svetlo za bicikle, prskalice, čak i displej drugog telefona. Pored slikanja simbola i ispisivanja teksta, možete da postignete zanimljiv efekat oivičavanjem delova ljudi ili objekata koji stoje u mraku, i na taj način stvorite svetleće konture. Kao što vidite, selfie stick je jednostavan ali zanimljiv alat u rukama snimatelja i fotografa amatera. Može se koristiti na mnogo kreativnih načina. Telefon Huawei P serije će uspešno zameniti foto-aparat ili video kameru, a selfie stick će obezbediti neobičnu, zanimljivu perspektivu, i time završni materijal učiniti atraktivnijim i raznovrsnijim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track