UNAPREĐENJE EFIKASNOSTI PRAVOSUĐA Završna konferencija o štetnosti curenja informacija
Foto: Marina Lopičić

UNAPREĐENJE EFIKASNOSTI PRAVOSUĐA Završna konferencija o štetnosti curenja informacija

Društvo -

U okviru projekta "Unapređenje efikasnosti pravosuđa", koji je realizovan uz podršku Evropske unije, danas se u Beogradu održava završna konferencija čija je primarna tema sprečavanje curenja informacija u cilju podizanja kvaliteta tužilačke istrage.

Današnja završna konferencija je peta po redu koja je održana u okviru ovog projekta EU, a nakon serijala radionica koje su se održavale u čitavoj Srbiji. Učesnicima je danas predstavljen i priručnik, čija je osnovna tema štetnost curenja informacija, ali i profesionalizacija plasiranja informacija javnosti iz aktuelnih krivičnih predmeta.

foto: Marina Lopičić

Na današnjoj konferenciji učestvovali su tužioci Tomo Zorić i Goran Ilić ispred Državnog veća tužilaca, Viši javni tužilac iz Beograda Nataša Krivokapić, zamenici javnih tužioca Milica Ljubičić i Ivan Marković, kao i vođa projekta Brajan Leduk.

foto: Marina Lopičić

Ključne oblasti kojima se okončani projekat bavio uključuju i rešavanje starih predmeta, ujednačavanje sudske prakse, unapređenje radnih procesa u sudovima i javnim tužilaštvima, tranparentnost pravosuđa i komunikacija s javnošću.

J.SPASIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track