METEOROLOZI UPOZORAVAJU, PRED SRBIJOM SU PAKLENI DANI: Od petka 37 stepeni, ko ne mora, neka ne izlazi iz kuće!
Foto: Nebojša Mandić

Nalet tropske vreline

METEOROLOZI UPOZORAVAJU, PRED SRBIJOM SU PAKLENI DANI: Od petka 37 stepeni, ko ne mora, neka ne izlazi iz kuće!

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje za područje Srbije na visoke temperature u danima od petka, 23. juna do srede 28. juna, kada će se maksimalne temperature kretati od 33 do 37 stepeni Celzijusa.

foto: Printscreen RHMZ

Samo će u ponedeljak, 26. juna biti svežije, naročito u severnim krajevima. Inače, sutra će se tokom većeg dela dana zadržati pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne na severu Srbije, a uveče i noću i u ostalim krajevima osveženje, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

NIGDE BEZ FLAŠICE VODE, PAKLENI ČETVRTAK JE PRED NAMA: U Srbiji danas sunčano i veoma toplo, do 34 stepena

Ponegde nepogoda sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, u Vojvodini povremeno jak, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni.

foto: Nebojša Mandić

Najniža temperatura od 13 do 21 stepen C, najviša od 33 do 37 stepeni. U Beogradu će veći deo dana biti pretežno sunčano i veoma toplo.

Uveče i noću osveženje sa pljuskom i grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, posle podne u skretanju na severozapadni, uveče i noću u zoni pljuska jak. Najniža temperatura oko 21, najviša oko 35 stepeni.

foto: Printscreen RHMZ

Izgledi vremena u narednih sedam dana, do 30. juna, prema prognozi RHZS su pretežno sunčani i veoma topli dani sa maksimalnom temperaturom od 33 do 37 stepeni. Posle podne i uveče mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom uglavnom na jugu i jugozapadu Srbije.

DANAS NAJDUŽI DAN U GODINI I POČETAK LETA: Evo koliko će trajati obdanica i kada će tek da zađe Sunce!

U ponedeljak se očekuje promenljivo oblacno i sparno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Temperatura u padu, narocito na severu Srbije - maksimalne vrednosti od 28 stepeni na severu do 34 na istoku i jugoistoku. U utorak i sredu pretezno sunčano i veoma toplo sa najvisom temperaturom od 33 do 37 stepeni.

foto: Zorana Jevtić

U sredu posle podne na severu, uvece i nocu u svim krajevima osvezenje s kisom, pljuskovima i grmljavinom. Od četvrtka promenljivo i malo svežije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track