MAJKA HEROJA SA KOŠARA: Danas je inauguracija vođe Srbije. Čoveka koji baš zna sebi da ugodi
Foto: Kurir TV

OTVORENO PISMO LOZANKE RADOIČIĆ ZAPALILO FEJSBUK

MAJKA HEROJA SA KOŠARA: Danas je inauguracija vođe Srbije. Čoveka koji baš zna sebi da ugodi

Društvo -

Lozanka Radoičić, majka Vladimira (19), mrtvog heroja sa karaule Košare, koja se protekle skoro dve decenije borila se svim silama da njen sin i njegovi drugovi koji su položili živote za otadžbinu ne padnu u zaborav, objavila je na svom Fejsbuku profilu pismo svom sinu na godišnjicu njegovog odlaska u vojsku.

foto: Kurir TV

Lozankino pismo svom sinu heroju prenosimo u celosti:

Sine moj,

još jedna godišnjica, godišnjica tvog odlaska u vojsku. Danas je 23. juni, dan kada si sine, postao vojnik. Danas je devetnaest godina kako si obukao uniformu ondašnje Vojske Jugoslavije.

Danas, kada je tebi devetnast godina kako si otišao u vojsku, vojnici NATO-a završavaju vežbu na teritorije Srbije. Oni koji su u vreme kada si ti sine, postao vojnik, uveliko pomagali šiptarske teroriste koji su upadali iz Albanije. Danas su nam sine "prijatelji".

Nije to obična vežba, već ona prava... Mi i sve zemlja NATO oko nas. Svi oni, zajedno na jugu Srbije. Ambasador Amerike je iskoristio da još jednom izrazi svoju zabrinutost što se u Nišu nalazi Srpsko - ruski humanirarni centar, koji trba da dobije diplomaski status što naše rukovostvo uporno odlaže.

(KURIR TV) ISPOVEST MAJKE HEROJA S KOŠARA Lozanka: Ubice mog sina (19) slobodno šetaju Kosovom!

Ove godine, na dan kada je vojska morala da se povuče sa Košara, konačno država obeležila taj dan. Najzad je država javno, pred celom Srbijom i svetom, onim delom koji je hteo da čuje, javno priznala da se do sada stidila VAS, koji ste joj poklonili najvrednije što ste imali, svoje živote.

Kao potvrdu tome otkiven je spomenik Tiboru Cerni, jednom od vojnika koji je poginuo na Košarama, 7 meseci posle vas, poginulih 30.09.1998, godine. Otkrio spomenik i odmah otišo da se vidi sa prestavnicima NATO-a

A da, spremaju da podignu spomenik vama koji ste pali na Košarama.

Spomenik koji je posvećen vama samo u nazivu. Zapravo kako izgleda to je spomenik onima koji su vas sve vreme ubijali. Vaša imena će biti ali tako da će moći da ih vide samo deca kaja će moći da se zavuku unutar spomenika. Nikako da ih vidi svako ko priđe da pogleda spomenik.

Vajar koji ga radi, rad je da sasluša svakoga ali spomenik mora da bude onakav kako ga je on zamislio. Nikako drugačije...

Znači da pod parolom vas HEROJA Košara spomenik dobijaj ustvari „ heroji“ koji su vas ubijali. Tako i spomenik izgleda sa tri vojnika od kojih je jedan nad Amerikom, drugi nad Evropom i treći ne znam gde su ga smestili...

Danas je u Srbiji „važan“ dan, danas je Srbija okupla sve državnike sveta, koji su hteli da dođu... Danas je inaguracija vođe Srbije. Čoveka koji baš zna sebi da ugodi... Priče od koje ćemo „dugo da živimo“. Naravno tu su svi njegovi prijatelji iz NATO-a.

Tvoja majka.

(Kurir.rs/Foto Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track