Najnovije vesti

RAŠKOVIĆ IVIĆ O UDARU NA AMG: Ko nije po volji Vučića izložen je medijskoj i sudskoj hajci! Mandatarka ni reči o slobodi medija!
Foto: Printscreen Kurir TV

RAŠKOVIĆ IVIĆ O UDARU NA AMG: Ko nije po volji Vučića izložen je medijskoj i sudskoj hajci! Mandatarka ni reči o slobodi medija!

Društvo

Poslanica Sanda Rašković Ivić, reagujući na najnovije napade na Adrija medija grupu i Aleksandra Rodića, izjavila je da svako ko nije po volji Vučića bude momentalno kriminalizovan.

 

 

"Onaj ko nije po volji Aleksandru Vučiću biva "provučen kroz toplog zeca", izložen medijskoj i sudskoj hajci i na licu mesta kriminalizovan. Mi smo videli danas, a to sam ja i rekla, da buduća predsednica vlade nije nijednu rečenicu posvetila slobodi medija, ni pravoj izgradnji institucija i vladavine prava", istakla je Rašković Ivić.

 

Podsetimo, nakon višenedeljnih pritisaka na "Adrija medija grupu" i njene zaposlene slanjem raznih inspekcija, finansijske kontrole i zastrašivanjem urednika, novinara i foto-reportera, vladajući režim napravio je još jedan korak u želji da uništi Kurir.

 

U pokušaju da finansijski iscrpi "Adrija medija grupu", režim Aleksandra Vučića ide tako daleko da pokušava, suprotno zakonima ove zemlje, da zaustavi i sabotira prodaju dnevnog lista Kurir na trafikama i drugim prodajnim mestima širom zemlje.

 

Naime, svim distributerima je prećeno i od njih traženo da sabotiraju Kurir po svaku cenu i da se naslovna strana Kurira više ne sme videti na kioscima.
Vrh vlasti želi na ovaj način da našem najprodavanijem izdanju obori tiraž i time zaustavi kritičko pisanje o malverzacijama režima Aleksandra Vučića.

 

"Adrija medija grupa" podseća da su ovakvi postupci zakonom kažnjivi i da u članu 149 Krivičnog zakonika Republike Srbije stoji: "Ko neovlašćeno spreči ili ometa štampanje, snimanje, prodaju ili rasturanje knjiga, časopisa, novina, audio i video kaseta ili drugih sličnih štampanih ili snimljenih stvari, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine".

 

AMG traži od nadležnih organa, tužilaštva i policije da odmah reaguju i spreče ova kriminalna dela.

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...