Najnovije vesti

GLUMAC PETAR BOŽOVIĆ O ZABRANI KURIRA NA KIOSCIMA: Sve miriše na fašizam!
Foto: Dado Đilas

BRUTALAN PRITISAK NA ADRIJA MEDIJA GRUPU

GLUMAC PETAR BOŽOVIĆ O ZABRANI KURIRA NA KIOSCIMA: Sve miriše na fašizam!

Društvo

Legendarni glumac Petar Božović, reagujući na najnovije napade na Adrija medija grupu i Aleksandra Rodića, izjavio je da je strašno to što zabranjuju Kurir po kioscima, ali i čestitao na izveštavanju našeg lista.

 

"Strašno je što vas sklanjaju i zabranjuju po kioscima. Na sav glas se priča o demokratiji, a ova činjenica govori da sve miriše na fašizam. Kurir kad je pisao o drugima kritički, bio je dobar. Međutim, sad više nije jer je napao njega. Mi znamo čemu to dalje vodi. Imamo toliko primera od Južne Amerike, Evrope i Rusije, a čak i Italije. Crna Gora je tu nevina (smeh). Čestitam Kuriru na izveštavanju. Odolevate već 27. dan. Izdržite u otporu. Kralj Leonida je poklekao na Termopilima i možda i deset dana ranije", istakao je Božović.

 

 

Podsetimo, nakon višenedeljnih pritisaka na "Adrija medija grupu" i njene zaposlene slanjem raznih inspekcija, finansijske kontrole i zastrašivanjem urednika, novinara i foto-reportera, vladajući režim napravio je još jedan korak u želji da uništi Kurir.

 

U pokušaju da finansijski iscrpi "Adrija medija grupu", režim Aleksandra Vučića ide tako daleko da pokušava, suprotno zakonima ove zemlje, da zaustavi i sabotira prodaju dnevnog lista Kurir na trafikama i drugim prodajnim mestima širom zemlje.

 

Naime, svim distributerima je prećeno i od njih traženo da sabotiraju Kurir po svaku cenu i da se naslovna strana Kurira više ne sme videti na kioscima.
Vrh vlasti želi na ovaj način da našem najprodavanijem izdanju obori tiraž i time zaustavi kritičko pisanje o malverzacijama režima Aleksandra Vučića.

 

"Adrija medija grupa" podseća da su ovakvi postupci zakonom kažnjivi i da u članu 149 Krivičnog zakonika Republike Srbije stoji: "Ko neovlašćeno spreči ili ometa štampanje, snimanje, prodaju ili rasturanje knjiga, časopisa, novina, audio i video kaseta ili drugih sličnih štampanih ili snimljenih stvari, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine".

 

AMG traži od nadležnih organa, tužilaštva i policije da odmah reaguju i spreče ova kriminalna dela.

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Zoran Živković: Vučić se ponaša kao da je Srbija Hitlerova Nemačka

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...