Najnovije vesti

BOŠKO OBRADOVIĆ O NAPADIMA NA AMG I RODIĆA: Jedino se u Kuriru može čuti kritika vlasti, zato je na crnoj listi!
Foto: PrintScreen

BOŠKO OBRADOVIĆ O NAPADIMA NA AMG I RODIĆA: Jedino se u Kuriru može čuti kritika vlasti, zato je na crnoj listi!

Društvo
15:27h

Lider pokreta Dveri Boško Obradović, reagujući na najnovije napade na Adrija medija grupu i Aleksandra Rodića, istakao je da je Kurir došao na crnu listu jer se jedino tu može pročitati kritika vlasti.

"Pre svega osuđujem svaki pritisak na slobodne medije u Srbiji. Jasno je da režim ima veliki broblem kada uopšte postoje slobodni mediji koji govori o svim manama i lošim stvarima koji se dešavaju pod ovom aktuelnom vlašću. U tom smislu, mislim da je Kurir u ovom trenutku i najotvoreniji za mišljenje opozicije, da se u Kuriru zaista može pročitati sve ono što opozicija danas kritikuje ovu vlast i to je verovatno razlog zašto je Kurir došao na crnu listu ove vlasti. Sloboda medija je zagarantovana i to je samo slika vlasti koja jednostavno ne može da istrpi ni najmanju reč kritike", istakao je Obradović.

Podsetimo, nakon višenedeljnih pritisaka na "Adrija medija grupu" i njene zaposlene slanjem raznih inspekcija, finansijske kontrole i zastrašivanjem urednika, novinara i foto-reportera, vladajući režim napravio je još jedan korak u želji da uništi Kurir. U pokušaju da finansijski iscrpi "Adrija medija grupu", režim Aleksandra Vučića ide tako daleko da pokušava, suprotno zakonima ove zemlje, da zaustavi i sabotira prodaju dnevnog lista Kurir na trafikama i drugim prodajnim mestima širom zemlje. Naime, svim distributerima je prećeno i od njih traženo da sabotiraju Kurir po svaku cenu i da se naslovna strana Kurira više ne sme videti na kioscima. Vrh vlasti želi na ovaj način da našem najprodavanijem izdanju obori tiraž i time zaustavi kritičko pisanje o malverzacijama režima Aleksandra Vučića. "Adrija medija grupa" podseća da su ovakvi postupci zakonom kažnjivi i da u članu 149 Krivičnog zakonika Republike Srbije stoji: "Ko neovlašćeno spreči ili ometa štampanje, snimanje, prodaju ili rasturanje knjiga, časopisa, novina, audio i video kaseta ili drugih sličnih štampanih ili snimljenih stvari, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine". AMG traži od nadležnih organa, tužilaštva i policije da odmah reaguju i spreče ova kriminalna dela.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...