Najnovije vesti

JELENA BAČIĆ ALIMPIĆ: Opstaju samo oni mediji koji podržavaju trenutnu vlast!
Foto: Vladimir Šporčić

BRUTALAN PRITISAK NA ADRIJA MEDIJA GRUPU

JELENA BAČIĆ ALIMPIĆ: Opstaju samo oni mediji koji podržavaju trenutnu vlast!

Društvo

Spisateljica Jelena Bačić Alimpić, reagujući povodom hakerskih napada na Adrija medija grupu, izjavila je da je cenzura medija nedopustiva i da opstaju samo oni mediji koji podržavaju trenutnu vlast.

"Ako živimo u vremenu demokratije, kako svi sada propagiraju, ovakva situacija je nodopustiva. Cenzura medija je nedopustiva. Apsolutno stajem na vašu stranu. Vi ste ugroženi i ugnjeteni, da ne pričam o težim posledicama koje se događaju, a to su zabrane, finansijske naplate.

Znam da ste svakodnevno žrtva toga. To je nodopustivo u jednoj državi koja je na putu ka Evropi, ako je uopšte na tom putu. Podržavam vas apsolutno u naporima da tome stanete na put. Ovo može jedino da se nazove diktaturom.

To ne sme da postoji u jednom demokratskom društvu. Nedopustivo je deklarisati medije na ovaj ili onaj način - deliti ih na podobne, nepodobne, na svrsishodne, nesvrsishodne... To je apsolutno nedopustivo. Ispada nažalost da opstaju samo oni mediji koji podržavaju trenutnu vlast", istakla je Bačić Alimpić.

foto: Kurir

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana, odnosno od jedan sat posle ponoći počeo je žestok hakerski napad na internet-stranicu Kurira i sva izdanja “Adrija medija grupe” (AMG), video-produkciju, prenose uživo, mrežnu infrastrukturu i opremu.

Sumnjamo da ovi napadi i pokušaj obaranja Kurirovog sajta i svih elektronskih izdanja AMG imaju veze sa kritičkim tekstovima o Aleksandru Vučiću, kao i davanju prostora opoziciji u našim izdanjima Kurir, Espreso i Newsweek.

Identičnim naručenim, plaćenim napadima režim je pribegavao i ranije, ali nikad ovakvim intenzitetom.

Ovome su prethodili razni napadi na našu kompaniju i Aleksandra Rodića: finansijski pritisci i razne poreske inspekcije, medijski linč kroz provladine medijske kuće, pretnje distributerima štampe da sklone Kurir sa prodajnih mesta i najgori od svih: pretnja ubistvom Aleksandra Rodića, vlasnika AMG, koju je izrekao osuđeni ubica Sreten Jocić, uputivši svoju poruku preko jednog režimskog nedeljnika.

Zbog svega ovoga, “Adrija medija grupa” sumnja da iza svega kao naručilac stoji diktatorski režim Aleksandra Vučića.

Konstantni napadi imaju za cilj da našu novinsku kuću spreče da nastavi sa istinitim i objektivnim izveštavanjem građana i kritičkim tekstovima koji govore o malverzacijama režima Aleksandra Vučića.

Tražimo od nadležnih institucija, policije i tužilaštva da odmah reaguju na ovaj brutalni hakerski napad na AMG koji je do sada prouzrokovao ogromnu materijalnu štetu.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...