(FOTO) SVEČANOST U SKUPŠTINI SRBIJE: Sablje najboljim oficirima 60. klase
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ceremonija u Parlamentu

(FOTO) SVEČANOST U SKUPŠTINI SRBIJE: Sablje najboljim oficirima 60. klase

Društvo -

Predsednik Republike Aleksandar Vučić uručio je danas oficirske sablje najboljim oficirima u 60. klasi Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane, potpukovnicima Staniši Đikiću, Ivici Stankoviću i Predragu Jovičiću.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Iz snaga Bosne i Hercegovine na usavršavanje su primljena tri oficira, a iz Armije Makedonije dva oficira - Zdravko Avram Oružane snage Bosne i Hercegovine, Branislav Drobac Oružane snage Bosne i Hercegovine, Vladimir Grujić Oružane snage Bosne i Hercegovine, Sašo Saveski i Aco Velkovski iz Armije Makedonija.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Na Generalštabno usavršavanje u 60. Klasi, polaznici iz Ministarstva odbrane Republike Srbije i Vojske Srbije upućeni su sa različitih dužnosti, kao što su komandant bataljona, pomoćnik komandanta za operacije, pomoćnik komandanta za podršku, načelnik odeljenja, načelnik odseka, rukovodilac grupe i referent u komandama različitog nivoa. Polaznici se osposobljavaju za komandovanje jedinicama vojske ranga brigade i više rukovođenje organizacijskim jedinicama vojske, rukovođenje operativnim centrima Ministarstva odbrane i vođenje projekata u sistemu odbrane.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Po završetku usavršavanja oficiri će biti raspoređeni i obavljaće rukovodeće štabne dužnosti u komandamabrigadnog nivoa i višim komandama Vojske Srbije i organizacionim jedinicama Ministarstva odbrane, u okviru misija i zadataka koji proističu iz doktrinarnih i strategijskih dokumenata u oblasti odbrane Republike Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja