Najnovije vesti

EKONOMISTA MILAN KOVAČEVIĆ: Ne može na osnovu pretpostavke da bude blokiran račun AMG! Tužite ih!
Foto: Beta/Miloš Miškov

Napad na AMG

EKONOMISTA MILAN KOVAČEVIĆ: Ne može na osnovu pretpostavke da bude blokiran račun AMG! Tužite ih!

Društvo

Ekonomista Milan Kovačević je za Kurir izjavio da ne može da se blokira račun neke firme a da za to ne postoji obrazloženje.

"Poreska uprava je morala valjanim dokumentom da naloži da se plati određeni iznos, a ako takav dokument ne postoji vi možete da podnesete tužbu. To je jedini način da poreska uprava ima pravo da vam blokira račun", rekao je Kovačević

Poreska uprava je pre dve nedelje blokirala i korišćenje 16 miliona dinara na računima kompanije, s obrazloženjem da AMG „možda neće biti solventan“ u slučaju da će morati da izmiri bilo kakve obaveze prema državi.

Kovačević kaže da za ovakvu pretpostavku nije bilo pravnog osnova.

"Ne može na osnovu pretpostavke da bude blokiran račun neke firme", rekao je on.

Kovačević, koji je i konsultant za strana ulaganja, kaže da nije ništa novo da Poreska uprava neosnovano naplaćuje porez od neke firme i da se slično dešavalo i nekim njegovim klijentima.

"Imam puno klijenata kojima se dogodilo da je poreska došla i rekla da mora da se plati neosnovani dug, pa napravili zapisnik na koji su se firme žalile, a onda bi Poreska uprava donela i rešenje o naplati zbog čega su firme na kraju morale da plate te iznose. Klijenti bi, naravno, podneli tužbe i većina njih bude dobijena na sudu ali im je, ipak, poreska prvo naplatila neki neosnovani dug", objasnio je on.

Režim Aleksandra Vučića je danas nakon 25 dana pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe". Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen. Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

(Kurir.rs)

Foto Beta/Miloš Miškov

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...