Razvojna agencija Srbije: Radoš Gazdić novi v.d. direktora
Foto: Printskrin Linkedin, Fonet

pOSLE sERTIĆA

Razvojna agencija Srbije: Radoš Gazdić novi v.d. direktora

Društvo -

BEOGRAD - Vlada Srbije imenovala je Radoša Gazdića za novog vršioca dužnosti direktora Razvojne agencije Srbije (RAS), objavljeno je na sajtu vlade.

Do sada je na toj funkciji bio bivši ministar privrede Željko Sertić ali on nije dobio odobrenje od Agencije za borbu protiv korupcije da istovremeno obavlja dužnost direktora RAS-a i da bude član Upravnog odbora Kineske banke sa sedištem u Beogradu.

foto: Fonet

Vlada je donela odluku o imenovanju Gazdića, na mesto v.d. direktora RAS-a 6. jula. On je dosada u RAS bio direktor Sektora za strateška ulaganja.

Sertić će ostati na mestu savetnika u RAS-u. Sertić je za v.d. direktora RAS imenovan u oktobru 2016.

Radoš Gazdić je rođen je 11. avgusta, 1978. godine u Beogradu. Završio je Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, a po zanimanju je master ekonomskih nauka.

Nakon sedmogodišnjeg iskustva u finansijskom sektoru na deviznim poslovima sa stanovništvom i privredom, kreditnim poslovima i upravljanju rizicima u Privrednoj banci Beograd i Banci Poštanskoj štedionici, radio je u kompaniji Volvo, od 2007. do 2009. godine, kao menadžer za razvoj za Srbiju i Crnu Goru.

foto: Fonet

U Nacionalnoj agenciji za regionalni razvoj (NARR), u sektoru za mala i srednja preduzeća i preduzetnike radio je od 2010. godine, a od 2011. godine kao savetnik za investicije u Agenciji za strana ulaganja i promociiju izvoza (SIEPA).

Od aprila 2016. Gazdić je obavljao funkciju direktora Sektora za strateška ulaganja RAS-a.

Oženjen je i ima sina Vuka. Govori engleski jezik.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Linkedin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track