(VIDEO) KONZUL OBIŠAO POPLAVLJENE SRPSKE TURISTE U GRČKOJ: Najteža situacija u Sitoniji, neka mesta još nepristupačna!
Foto: Kurir

Propalo im letovanje

(VIDEO) KONZUL OBIŠAO POPLAVLJENE SRPSKE TURISTE U GRČKOJ: Najteža situacija u Sitoniji, neka mesta još nepristupačna!

Društvo -

Nevreme sa jakim pljuskovima i olujnim vetrom u Grčkoj je napravilo haos i velike velike probleme srpskim turistima, a pojedina mesta su poplavljena.

Srpski turisti fotografije nevremena objavili su na društvenim mrežama, a kiša je, između ostalog, padala u Sartiju, Leptokariji, Nikitiju, Paraliji, Nea Vrasni, Stavrosu, Pargi, Haniotiju, Pefkohoriju, Trikali.

Područje Sitonije na Halkidikiju u Grčkoj pogodile su poplave zbog čega je Generalni konzul Srbije u Solunu Siniša Pavić danas obišao mesto Toroni koje je najviše pogođeno, a u kom ima srpskih građana koji su tamo na letovanju.

Pavić se uverio u ozbiljnost situacije, a pojedini delovi mesta još nisu pristupačni, mada padavine polako prestaju. U kontaktu sa lokalnim vlastima, dobijena je informacija da se voda polako povlači i da se potpuni prestanak padavina očekuje u toku noći, kada bi trebalo da se prilike normalizuju.

Važna informacija dobijena od lokalnih vlasti, za sve koji su pretrpeli štetu na vozilima, jeste da će im sutra izdati potvrdu o vanrednoj situaciji koja će koristiti licima kod naplate štete kod osiguravajućih kuća, navedeno je u saopštenju.

Radi eventualnih daljih informacija o nastaloj situaciji, svi zainteresovani u naredna 24 sata mogu da se obrate na telefon Generalnog konzulata Srbije u Solunu +30 2310 244 265, navedeno je na sajtu konzulata.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Gori Crna Gora!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track