UNS PROTESTUJE ZBOG SKANDALOZNIH TEKSTOVA U NASTARIJEM DNEVNOM LISTU: Politika sa fantomskim komentarima kao u vreme Slobodana Miloševića
Foto: Printscreen

Ponovo dotakli dno

UNS PROTESTUJE ZBOG SKANDALOZNIH TEKSTOVA U NASTARIJEM DNEVNOM LISTU: Politika sa fantomskim komentarima kao u vreme Slobodana Miloševića

Društvo -

BEOGRAD - Udruženja novinara Srbije (UNS) ocenilo je da praksa objavljivanja fantomskih komentara u Politici podseća na vreme vladavine Slobodana Miloševića.

Na portalu UNS objavljeno je da vršilac dužnosti glavnog i odgovornog urednika Politike Žarko Rakić nije odgovorio njihovoj novinarki ko su autori spornih komentara objavljenih u ovom listu u protekla dva meseca.

Na pitanje ko su autori komentara koji su objavljeni 18. jula, i 5. maja, u rubrici Pogledi, a potpisani sa Petar Veličković i Milovan Vučić, kanadski, odnosno američki stručnjak, Rakić je "vičući rekao da sami saznamo".

"Potrudite se da saznate. Predsednik vašeg udruženja bi mogao da vam pomogne. On ima dobre veze u Americi, kao i bivša predsednica. I jedan savet Vama i njima koji mogu da vam dam, da uzmete dela Viktora Igoa, gde ćete naći zanimljive priče", rekao je Rakić.

Udruženje novinara Srbije (UNS) prethodno je protestovalo zbog ovih "zloupotreba u najznačajnijim srpskim novinama i pozvalo Rakića da kaže ko je za njih odgovoran".

Udruženje novinara Srbije posebno je zabrinuto "što ova praksa Politike podseća na vreme vladavine Slobodana Miloševića kada su te novine u rubrici Odjeci i reagovanja objavljivale izmišljena pisma podrške režimu".

U saopštenju UNS ukazuje teško stanje u kojem se Politika trenutno nalazi, podseća na činjenicu da javnost i dalje ne zna ko je, pored države, suvlasnik tog lista i konstatuje da Politika nema ni legalno postavljenog direktora, ni glavnog urednika.

Zbog toga UNS izražava bojazan da bi odbijanje Rakića da objasni fantomske komentare i kazni odgovorne za njihovo objavljivanje nepovratno urušilo ugled Politike.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ekskluzivno: Kurir TV sa radnicima Goše! "Idemo do kraja"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track