PAKLENE VRUĆINE U SRBIJI: Sutra i do 37 stepeni!
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

upozorenje rhmz

PAKLENE VRUĆINE U SRBIJI: Sutra i do 37 stepeni!

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod objavio je danas upozorenje na visoku temperaturu za područje Srbije, u kome se navodi da će do ponedeljka u svim krajevima zemlje, a u utorak na istoku i jugu, biti veoma toplo.

Maksimalna temperatura danas će biti od 32 C do 35 C, a od sutra u intervalu od 34 C do 37 C, navodi se u upozorenju, koje važi do 25. jula.

U Srbiji će sutra biti sunčano i veoma toplo, po podne i uveče na severu, zapadu i jugozapadu uz lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom.

Vetar će biti slab promenljiv, jutarnja temperatura od 14 C do 23 C, a najviša dnevna od 33 C do 36 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. I u Beogadu će biti sunčano i veoma toplo. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 23 C, a najviša dnevna oko 36 C.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka će biti sunčano i veoma toplo, samo u subotu po podne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, koje će u ponedeljak kasno uveče zahvatiti severozapadne krajeve, proširiće se u utorak do kraja dana na celu zemlju. Zatim će biti promenljivo oblačno i osetno svežije, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom..

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja