Najnovije vesti

UNS REAGUJE NA PRETNJE ALEKSANDRU RODIĆU I REDAKCIJI KURIRA: Policija i tužilaštvo što pre da reaguju!

UNS REAGUJE NA PRETNJE ALEKSANDRU RODIĆU I REDAKCIJI KURIRA: Policija i tužilaštvo što pre da reaguju!

Društvo

Predsednik UNS Vladimir Radomirović, reagujući na stravične prenje ubistvom predsedniku Adrija medije Aleksandru Rodiću i redakciji Kurira, izjavio je da je u pitanju opasnost po javni interes.

"Udruženje novinara Srbije osuđuje svaku pretnju novinarima i vlasnicima medijima, jer one ugrožavaju slobodno obavljanje novinarskog posla i predstavljaju opasnost po javni interes. UNS očekuje da policija i tužilaštvo što pre otkriju ko je pretio ubistvom Aleksandru Rodiću i redakciji Kurira", izjavio je predsednik UNS.

Podsetimo, posle dvomesečne hajke na Aleksandra Rodića i „Adrija medija grupu“ (AMG), koju sprovode mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića, visoki državni funkcioneri i funkcioneri SNS, a tokom koje se koriste najstrašnije izmišljotine i govor mržnje, na Kurirov portal stigle su nove pretnje ubistvom upućene predsedniku AMG.

„Halo, Rodiću... Doći ću tamo u redakciju i ubiću te u ime Alekse Vučića. Jesi me čuo? A i sve vas u redakciji ću umlatiti čekićem!“, navodi se u poruci - komentaru koji je poslat na sajt Kurira.

Ovakva pretnja ubistvom, zbog koje je advokatski tim AMG podneo krivičnu prijavu protiv N. N. lica, samo je posledica hajke Pinka, Informera i Srpskog telegrafa, kao i ministara i funkcionera SNS, u kojoj se Aleksandar Rodić svakodnevno naziva „ustašom“ ili „šiptarskim plaćenikom“.

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li će Tužilaštvo istražiti Vučićevu ulogu u paljenju američke ambasade?

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...