RADNICIMA PREKIPELO: Prijave protiv bivših direktora Goše!
Foto: Vladimir Šporčić

PRESAVILI TABAK

RADNICIMA PREKIPELO: Prijave protiv bivših direktora Goše!

Društvo -

Radnici ističu da će, ako u utorak ne postignu dogovor s rukovodstvom kompanije, tražiti podršku svih sindikata, studenata i građana u organizaciji većih protesta u Beogradu

Zaposleni u fabrici šinskih vozila „Goša“ u Smederevskoj Palanci podneće krivične prijave protiv odgovornih koja su dovela do propasti kompanije i koja im duguju plate od 2014, a danas se ponovo sastaju s ministrom privrede Goranom Kneževićem u Vladi Srbije.

- Želimo da podnesemo krivične prijave protiv svih ljudi koji su doveli do toga da se radnicima duguju plate od 2014, da im nije povezan staž i da nemaju zdravstveno osiguranje. Naša pravna služba insistira da podnese prijavu samo protiv bivšeg direktora iz Slovačke Ivana Heimšilda, ali bilo je i srpskih rukovodilaca koji su podjednako krivi - kaže predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

On upozorava da će, ako u utorak ne postignu dogovor s rukovodstvom kompanije, tražiti podršku svih sindikata, studenata i građana u organizaciji većih protesta u Beogradu.

Zbog neisplaćenih zarada, radnici su već četiri meseca u generalnom štrajku. Pored dugovanja za zarade, radnici traže i u uplatu poreza i doprinosa i povezivanje staža. Račun firme je u blokadi od 2014, a ukupan dug radnicima je oko 1,8 miliona evra.

Kurir / J. P.

Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track