VLAST PROTIV KURIRA: Sve brutalnija borba protiv slobode govora
Foto: Čitalac Kurira

skrivaju nas od čitalaca

VLAST PROTIV KURIRA: Sve brutalnija borba protiv slobode govora

Društvo -

Poslušnici režima Aleksandra Vučića su i danasu, u strahu od istine, sklanjali Kurir sa prodajnih mesta, ili ga prekrivali drugim novinama i smanjivali njegovu vidljivost.

U Vrbasu je u više prodavnica isporučen samo po jedan primerak Kurira. U Kuli je situacija potpuno ista. U Šapcu i Loznici na nekoliko mesta u centru naš dnevni list jednostavno nije mogao da se vidi od drugih listova, baš kao i u Zrenjaninu, o čemu svedoči i fotografija našeg čitaoca, napravljena u centru ovog grada.

foto: Čitalac Kurira

U Čačku, na jednoj od najprometnijih raskrsnica, na uglu ulica Nemanjine i Svetozara Markovića Kurira nije bilo od 10 sati. U Kragujevcu na više lokacija u centru grada Kurira nije uopšte bilo, a na platou kod kafane Zlatna ruža bio je zatrpan drugim dnevnim listovima.

U Beogradu je Kurir bio sklonjen sa velikog broja prodajnih mesta na Novom Beogradu, Voždovcu, Vračaru...

Vlasti Aleksandra Vučića Kurir je trn u oku zato što piše ono što drugi ne smeju. I pored pritiska i pretnji, nećemo odustati od istine i nezavisnog novinarstva.

foto: Čitalac Kurira

Još jednom upozoravamo organizatore akcije progona Kurira da čine krivično delo opisano članom 149 Krivičnog zakonika Republike Srbije za koje je zaprećena kazna zatvorom do jedne godine!

foto: Čitalac Kurira

Javite nam u kom gradu ili mestu, u kojoj ulici, na kom kiosku ili u kojoj prodavnici niste bili u mogućnosti da kupite Kurir. Ako ste u mogućnosti, slikajte to prodajno mesto! Ukoliko imate informaciju i ko je distributer, javite nam kako bi naša služba prodaje mogla tamo da pošalje još primeraka. Javite nam se na telefone: 011/6357100 i 011/6357031, kao i na mejl: redakcija@kurir-info.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Otkrivamo! Da li će se opozicija u Srbiji konačno ujediniti?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track