NOVI UDAR NA SIROMAŠNE GRAĐANE Ljajić: Ukinućemo zaštitnu cenu hleba
Foto: Zorana Jevtić

eVROPSKA KOMISIJA TRAŽILA UKIDANJE UREDBE

NOVI UDAR NA SIROMAŠNE GRAĐANE Ljajić: Ukinućemo zaštitnu cenu hleba

Društvo -

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će država u nekom trenutku morati da ukine uredbu o zaštiti cene hleba od brašna Tip-500.

"U nekoliko navrata smo dobili preporuku Evropske komisije da i ovu uredbu ukinemo", rekao je Ljajić za Tanjug i objasnio da je ta uredba jedina preostala uredba kojom se u Srbiji reguliše cena nekog proizvoda.

Ljajić objašnjava da država uredbom o ceni hleba štiti one najsiromašnije, ali i da se ona kosi sa principima slobodnog funkcionisanja tržišta i, u nekom trenutku, moraćemo da je ukinemo.

"Razvoj ekonomije je, ipak, najbolja socijalna politika", ocenjuje ministar, govoreći o tome na koje načine vlada može da smanji nivo siromaštva u državi.

Na pitanje da li i dalje postoji ideja u vladi da se izrade socijalne karte za najsiromašnije građane, Lajić je objasnio da je za izradu socijalnih karata potrebno oko 30 miliona evra, a da su rezultati koji bi se time dobili "pod znakom pitanja".

"Najbolja socijalna politika je jaka ekonomija, zapošljavanje ljudi i to je ono što trajno rešava problem siromaštva", rekao je ministar.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Gašić zloutrebljava BIA za obračun za Vučićevim neistomišljenicima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track