MINISTARSTVO ODBRANE: Na vojnu obuku će ići bukvalno svi, čak i oni koji nisu služili armiju?
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Potrebna podrška svih građana u odbrani zemlje

MINISTARSTVO ODBRANE: Na vojnu obuku će ići bukvalno svi, čak i oni koji nisu služili armiju?

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je Komandu za obuku Vojske Srbije u kasarni "Topčider" i izjavio da država mora da nađe način da ponovo u proces obuke uvede i one koji nisu pripadnici vojske, saopštilo je Ministarstvo.

"Bez obzira na velike napore koje ulaže i Ministarstvo i Vojska, koje ulaže Komanda za obuku, sve to nije dovoljno bez pomoći čitave države i čitavog društva. Zato mi moramo da nađemo načine da ponovo u proces obuke uvedemo i one koji nisu pripadnici vojske. Nijedna vojska na svetu nije dovoljno brojna, i nijedna vojska na svetu nije dovoljno spremna za izazove koji su pred nama ukoliko nema podršku čitavog stanovništva, ukoliko nema podršku svih građana jedne zemlje", rekao je Vulin.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

On je rekao da država mora da razmišlja o načinima i mehanizmima kojima bi vratila obučenost, određene kurseve, određene tehnike kojima bi se "najšire stanovništvo ponovo obučavalo svim onim veštinama i znanjima koja su potrebna da bi se branila zemlja".

"Komanda za obuku radi izuzetan posao, naša vojska može da se meri sa bilo kojom drugom armijom po nivou i kvalitetu obučenosti, ali bez podrške čitavog naroda, to jednostavno neće biti dovoljno, i Srbi to sebi, sigurno neće dopustiti", rekao je ministar Vulin.

(Kurir.rs/Beta/Foto Ministarstvo odbrane Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VULINOVE IZMIŠLJOTINE: Kaže da je pešadinac a nije služio vojsku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track